Kandidaatstelling SGP Provinciale Statenverkiezingen

Het bestuur van de provinciale afdeling SGP Gelderland heeft op 22 november 2018 de kandidatenlijsten voor de verkiezingen van Provinciale Staten, voor het Waterschap Vallei & Veluwe en voor het Waterschap Rivierenland vastgesteld.

De lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen is evenals vier jaar geleden Klaas Ruitenberg (Opheusden). Op de tweede en derde plaats staan de statenleden Evert Mulder (Ugchelen) en Bennie Wijnne (Barneveld). Op de vierde tot en met de zevende plaats staan huidig statencommissielid Gerrit Averesch (Zelhem), Anton Heemskerk (Barneveld, voormalig raadslid gemeente Barneveld), Arnold Versteeg (Wekerom, raadslid gemeente Ede en voormalig statencommissielid) en Henk Bulten (Doetinchem, wethouder van de gemeente Doetinchem). Het verkiezingsprogramma krijgt de titel mee: ‘Samen voor het Gelderland van morgen’.

De lijst van waterschap Vallei & Veluwe wordt aangevoerd door Henk van der Wind (Maarsbergen, lid algemeen bestuur). Op de tweede plaats staat Bert van Vreeswijk (Scherpenzeel, heemraad). Derde op de lijst is Lambert Polinder (Doornspijk, lid algemeen bestuur). De 18-jarige Johannes van der Poel (Ede, voormalig jeugddijkgraaf) staat op de vierde plaats.

De lijst van waterschap Rivierenland wordt aangevoerd door Goos den Hartog (Ochten, heemraad). Op de tweede plaats staat Bas de Groot (Molenaarsgraaf, raadslid gemeente Molenwaard), op de derde plaats Chris Baggerman (Werkendam) en op de vierde plaats Willem Keuken (raadslid gemeente Neder-Betuwe).

De SGP hoopt ook in de komende periode een constructieve bijdrage te leveren aan zowel de Provinciale Staten als de beide waterschappen.

https://gelderland.sgp.nl/