Kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart 2019 bekend!

Zittend fractievoorzitter Marcel Bruins wordt lijsttrekker namens 50PLUS bij de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart.

Op de kieslijst van 50PLUS voor de Provinciale Statenverkiezingen staan 16 personen. Zij zijn gekozen tijdens de Provinciale Algemene Vergadering van 50PLUS Gelderland in Heteren, zaterdag j.l. De kandidaten wonen verspreid over de gehele provincie en brengen verschillende deskundigheden in, variërend van bestuur, bedrijfskunde, financiën, communicatie, werktuigbouw, ICT, handel, tot kennis op het gebied van waterbeheer, energietransitie, recreatie en gebiedsprocessen.

Marcel Bruins uit Doorwerth wordt de lijsttrekker.

Foto; Marcel Bruins lijsttrekker 50plus Gelderland

Foto; Marcel Bruins lijsttrekker 50plus Gelderland

De gepensioneerde ondernemer gaat hiermee voor zijn tweede termijn als statenlid. Naast adviserend lid Euregioraad Gronau voor Gelderland zet Marcel zich onder andere in voor De Zonnebloem, Hulpdienst voor Elkaar en is hij fractielid/bestuurslid GemeenteBelangen Renkum.

Plaats 2 op de lijst wordt ingenomen door Leendert Lodder. Lodder, gepensioneerd hoofdinspecteur van politie en burgerstatenlid bij de provincie Overijssel, woont nu nog in Overijssel maar verhuist eerdaags naar Putten.

Op de 3e plaats staat Theo Weijers uit Wijchen, commissielid bij de Provinciale Staten van Gelderland en burgerlid van de 50PLUS fractie in het waterschap Rivierenland. Weijers is met pensioen en was ondernemer en directeur van diverse handels- en productiebedrijven.

De kandidatenlijst omvat verder achtereenvolgens Henk van Elst (Rumpt), Leo Kok (Apeldoorn), Nelleke de Jong (Eibergen), Ruud Bakkers (Millingen aan de Rijn), Jan Opschoor (Nederhemert-Zuid), Chrétien Mali (Oosterbeek), Emile Bode (Ophemert), Anton van de Heuvel (Doetinchem), Karel Scheps (Arnhem), Arthur van Hees (Oosterbeek), Rob Tunru (Culemborg), Gerrit Sprik (Apeldoorn) en Anton van Straten (Tiel).

Nadere informatie omtrent de kandidaten en het verkiezingsprogramma van 50PLUS voor de Provinciale Staten is te vinden op www.50plusgelderland.nl.