Kandidatenlijst CDA Provinciale Statenverkiezingen bekend

CDA Gelderland kiest voor vertrouwde en nieuwe gezichten.

Het Gelders CDA bestuur heeft de concept-kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019 bekend gemaakt. De lijst wordt aangevoerd door Gerhard Bos uit Apeldoorn, op twee en drie staan de huidige gedeputeerden Bea Schouten uit Wijchen en Peter Drenth uit Doetinchem. Op vier staat Daisy Vliegenthart-Goedhart uit Ermelo.

Een deel van de huidige fractie keert terug op de nieuwe lijst. Zij worden aangevuld met sterke, nieuwe kandidaten uit alle delen van het land. Zo staan op plaats vijf en zes nieuwkomers Bertine van Hooff uit Arnhem en Frans van Ark uit Wapenveld.

Voorzitter Jeroen de Jong laat weten trots te zijn op de kandidatenlijst. “We hebben een goede mix gevonden tussen de diverse regio’s en kwaliteiten van de kandidaten. En wat daarnaast heel belangrijk is, is dat deze lijst de vernieuwing die we hebben ingezet uitstraalt. We willen nog meer de provincie in, luisteren wat er speelt en niet vanuit het Arnhemse regeren.”

De concept-lijst wordt verstuurd aan de lokale CDA-afdelingen, die wijzigingsvoorstellen kunnen indienen op deze lijst. Op de ledenvergadering van 15 december wordt de lijst definitief vastgesteld.

Volledige lijst:

 1. Gerhard Bos
 2. Bea Schouten
 3. Peter Drenth
 4. Daisy Vliegenthart
 5. Bertine van Hooff
 6. Hans van Ark
 7. Bert Komdeur
 8. Engelina van Steenbrugge
 9. Arjan Tolkamp
 10. Gerard Nijland
 11. Otto van Verschuer
 12. Joan Janssens
 13. .Dirk Jan Huntelaar
 14. Ilse Bruls
 15. Jacqueline van Leeuwen
 16. Wichert Stoffer
 17. Aschwin Bosman
 18. Niels Boland
 19. Taeke Boersma
 20. Jaap Borst
 21. Helma Kip
 22. Kees van Merwijk
 23. Jurgen Wolff van Wulfing