Kandidatenlijst CDA Waterschap Vallei en Veluwe bekend

Het bestuur van het CDA Gelderland heeft de concept kandidatenlijst Waterschap Vallei en Veluwe voor de waterschapsverkiezingen van 20 maart 2019 bekend gemaakt. Deze lijst wordt aangevoerd door huidig fractievoorzitter Roel Kremers uit Ede. Op plek twee staat Henk Veldhuizen uit Maarssen. Marja van de Tas uit Apeldoorn op drie en Auke Terlouw uit Amersfoort op vier. Op vijf en zes staan Marieke Overduin uit Veenendaal en Wimjan van de Heijden uit Epe.

Voorzitter Jeroen de Jong laat weten trots te zijn op de kandidatenlijst. “Met deze lijst zetten we een vernieuwing in die nodig is voor de opgaven voor de komende jaren. De opgaven de komende jaren zijn groot voor het waterschap; klimaatverandering en waterveiligheid vragen veel aandacht. Wij denken met deze kandidaten, samen met ervaren fractievoorzitter Roel Kremers, klaar te zijn voor deze opgaven.”

De concept-lijst wordt verstuurd aan de lokale CDA-afdelingen, die wijzigingsvoorstellen kunnen indienen op deze lijst. Op de ledenvergadering van 15 december wordt de lijst definitief vastgesteld.

Volledige lijst:

 1. Roel Kremers                   Ede
 2. Henk Veldhuizen              Maarssen
 3. Marja van de Tas              Apeldoorn
 4. Auke Terlouw                    Amersfoort
 5. Marieke Overduin             Veenendaal
 6. Wimjan van de Heijden     Epe
 7. René Slager                      Nunspeet
 8. Richard Vedder                 Bunschoten
 9. Koos Egtberts                   Leusden
 10. Gert Bouwman Terschuur
 11. Johnny van de Geest Eemdijk
 12. Geeske Telgen Lunteren
 13. Peter Lucas Soest
 14. Jurgen Wolff van Wulfing Terwolde
 15. Henk Andeweg Veenendaal
 16. Geert Wentink Eerbeek