KIEMM blaast het dak van de Bhoele

Vrijdag 6 juli steeg de temperatuur tot tropische hoogte tijdens het slotconcert van KIEMM (Kinderen in Eerbeek Maken Muziek). In een afgeladen Bhoele lieten de kinderen van KIEMM hun zelfbedachte nummers horen aan broertjes, zusjes, moeders, vaders, opa’s en oma’s. Samen met een band bestaande uit jonge muzikanten en het Groot Jeugdorkest van muziekvereniging Eendracht. Het werd een feestje.

De afsluiting van alweer het 7e seizoen van KIEMM begon 6 juli al vroeg in de ochtend in de gymzaal van de Triangel. Klimrekken en matten hadden plaatsgemaakt voor o.a. een drumstel, toetsen, bas(gitaren) en koperen instrumenten. Kinderen keken hun ogen uit bij het zien en vooral horen van al die verschillende instrumenten.

Ideeën kinderen centraal

Speciaal voor het slotconcert  van het KIEMM-seizoen sluit tijdens de laatste muziekles altijd een échte band aan met wie de kinderen samen het optreden van de avond gaan voorbereiden. Daarmee krijgen de kinderen extra mogelijkheden om hun zelfbedachte nummers nog meer schwung te geven. Op de manier zoals zij het graag willen. Want één ding staat vast voor KIEMM:  de kinderen en hun ideeën vormen de basis voor het vormgeven van de muzieklessen.

Het dak eraf

En dat de kinderen over veel ideeën beschikken, bleek vrijdagavond. Van meer ingetogen muziek tot flinke uptempo nummers: kinderen gingen uit hun dak. En met hen, het publiek dat in groten getale naar concertzaal de Bhoele was gekomen. Het concert kwam tot een hoogtepunt toen alle 70 kinderen samen het podium betraden met de band en het Groot Jeugdorkest Eendracht. Het vrolijke nummer St. John zong nog lang na in ieders hoofd.

Voor meer info; http://www.kiemm-eerbeek.nl/

Kinderen in Eerbeek Maken Muziek - Foto; Paula Rozendal

Kinderen in Eerbeek Maken Muziek – Foto; Paula Rozendal