Kunst in de hal van het Gemeentehuis Brummen

Piet van Middelaar is een veelzijdig Brummense kunstenaar die niet alleen onlangs een gedichtenbundeltje presenteerde onder de titel ‘Te voet reist mijn ziel’, maar die zich ook als beeldhouwer en schilder al bijna 20 jaar in op velerlei wijzen uit: van verstillend minimalistisch wit-getint landschap tot in dikke verflagen aangebracht een vrolijk stemmend abstract; van zinken objecten tot uit steen gehakte beelden.
Zijn werken ogen niet direct figuratief en bieden daardoor aan de bezoeker veel ruimte voor een eigen zienswijze. Hij zelf gelooft sterk in de kracht en de betekenis en het spel van de verbeelding. Hij laat ook zichzelf graag nieuwsgierig verrassen wat intuïtief onder zijn handen te voorschijn komt.Dit is voor hem nog steeds een drijfveer en prikkel om hamer een beitel ter hand te nemen of om met kwast en verf achter zijn schildersezel te gaan staan.
Hij schuwt daarbij niet om soms ook aan afgedankte materialen zoals een klein verroest schaartje, een oude nijptang of een stukje hout een nieuw leven te geven. Dit transformeren tot iets nieuws roept bij hem bij zien van het eindresultaat vaak even kleine glimlach op.
Tot eind juli 2017 kunnen bezoekers zijn kunst in de hal van het gemeentehuis Engelenburgerlaan 31 in Brummen tijdens openingstijden (ma. t/m do.; 9 tot 17 uur vr. 9 tot 12 uur) bezichtigen.

Expo Piet v.Middelaar

Expo Piet v.Middelaar