Lammetjes kijken bij één van de grootste schaapskooien van Gelderland

Het vriest buiten flink, maar toch is de lente in aantocht. Inmiddels zijn zo’n 180 lammetjes geboren op de Loenermark in Loenen. Op zondag 11 maart zijn ze tussen 10.30 en 16.00 uur te bewonderen tijdens de jaarlijkse Lammetjesdag van Geldersch Landschap & Kasteelen.  Behalve lammetjes kijken, zijn er deze dag ook tal van andere activiteiten zoals demonstraties schapen drijven en jachthoorn blazen, hutten bouwen, ponyritjes en excursies met de boswachter. Tevens verkopen diverse standhouders schapen- en streekproducten en lekkernijen.

Geen bezoekers meer tussen de dieren

Lammetjesdag - Foto Aleid Bosch

Lammetjesdag – Foto Aleid Bosch

In de afgelopen jaren zijn de bezoekersaantallen van het evenement dusdanig gestegen dat het evenement te stressvol is geworden voor de schapen en lammeren. Uit oogpunt van dierenwelzijn heeft Geldersch Landschap & Kasteelen daarom besloten om geen bezoekers meer tussen de dieren te laten. De schapen en lammeren zullen vanaf de voergang in de schaapskooi te bewonderen zijn en vanaf het raster tussen de oude en nieuwe schaapskooi. Ook wordt geen schapenvoer meer verkocht.

Meer verkeersregelaars
Om wildparkeren door bezoekers langs de Droefakkers, Bruisbeek en Hameinde te voorkomen zet Geldersch Landschap & Kasteelen deze editie extra verkeersregelaars in aan het begin van de Droefakkers .Praktische informatie
De entree van Lammetjesdag is gratis. Bezoekers die met de auto komen betalen parkeergeld (€ 5,00 per auto). Een parkeerticket kan online gekocht worden via www.glk.nl/evenementen. Ter plekke contant betalen is ook mogelijk (geen pin aanwezig). Let op: het internetbereik in het gebied is slecht, waardoor pinnen bij de diverse standhouders en activiteiten niet mogelijk is. Neem voldoende contant geld mee.  Kijk voor het volledige activiteitenprogramma op www.glk.nl/evenementen. Meer informatie: Nicole Burgers, tel. 06 53 269 547.

Bereikbaarheid
De schaapskooi ligt aan het einde van de Droefakkers in Loenen, tussen Arnhem en Apeldoorn. Per auto: A50 Arnhem-Zwolle, afslag Loenen (Gelderland). In Loenen meteen na restaurant de Loenermark rechtsaf (Droefakkers). De Droefakkers ca. 3 km afrijden. Openbaar vervoer: bus Arnhem-Apeldoorn, uitstappen halte CR De Loenermark en 3 km de Droefakkers aflopen. Voor meer informatie over buslijnen, aankomst en vertrektijden zie www.9292ov.nl of bel 0900-9292.

Lammetjesdag - Foto Nicole Burgers

Lammetjesdag – Foto Nicole Burgers