Liefdesbloemen op landgoed Rosendael

16de editie Agapanthus- en kasteeltuinmarkt

Kwekers van deze bijzondere kuipplant komen met hun planten, de op Rosendael reeds aanwezige agapanthuscollectie versterken en bieden ook hun planten te koop aan! Daarnaast zijn er informatiesessies over de verzorging en kan men tijdens deze dag ook andere planten, streekproducten, ansichten, antiek en curiosa en topkwaliteit tuingereedschap kopen. Geniet van de mooie vertrekken van het kasteel en ook het park is een bezoek waard!

Tijd en datum: zaterdag 21 juli, tussen 11.00 – 17.00 uur. Kosten: volwassenen € 5,00. Meerprijs bezoek kasteel € 5,00 (voor donateurs, Museumkaarthouders en leden Groei & Bloei gratis kasteelbezoek).  Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal.

Informatie: tel. (026) 364 46 45 of rosendael@glk.nl.

Activiteiten tijdens de Agapanthus- en kasteeltuinenmarkt

Op Rosendael bevindt zich een grote collectie Agapanthussen (liefdesbloemen). Tijdens de markt komen kwekers deze collectie versterken. Zij bieden Agapanthussen te koop aan en onze hovenier geeft informatiesessies over de verzorging van deze bijzondere planten. Daarnaast staan er stands met streekproducten, andere vaste planten, ansichten, antiek en curiosa en topkwaliteit tuingereedschap.

Een kijkje in het kasteel is ook de moeite waard; u wordt verwelkomt door onze kasteeldames- en heren in kostuum en u bezoekt het kasteel op eigen gelegenheid. Daarnaast kan een bezoek gebracht worden aan het park rond het kasteel; op eigen gelegenheid of met een rondleiding.

In de Torenzaal van het kasteel verzorgt de historische dansgroep, de Wolves’ Grove Regency Dancers uit Wolfheze,  dansdemonstraties op muziek en in kleding uit de tijd van Napoleon en Jane Austen. Ze nemen de bezoeker aan het kasteel graag mee terug in de tijd, terug naar begin 1800. De tijd dat Nederland eerst door Napoleon werd ingelijfd en in 1813, dus tweehonderd jaar geleden,  weer een onafhankelijk koninkrijk werd. Dansen was toen erg belangrijk. U zult tijdens een van de demonstraties van de “Wolves’Grove Regency Dancers” zien dat de dansen, in onze moderne ogen, verre van lijfelijk zijn. Maar voor die periode was het vastpakken van een gehandschoende hand al het summum van intimiteit in het openbaar! Op deze dag zullen de “Wolves’ Grove Regency Dancers” vier dansdemonstraties geven in de Torenzaal van Kasteel Rosendael. U kunt daar om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur plaatsnemen en genieten van de dansen die uitgevoerd worden in prachtige historische kostuums.

Landgoed Rosendael

Kasteel Rosendael; alsof u er zo in kunt trekken! In deze Gelderse residentie heerst een bewoonde sfeer. De prachtige collectie meubels, zilver en porselein laten de 18de- en 19de-eeuwse grandeur van het interieur herleven. Maar de geschiedenis van Rosendael gaat terug tot de tijd dat hier de graven en hertogen van Gelre, ruim 200 jaar, verblijf hielden. Vermaard tot over de grenzen is dit kasteel ook om zijn fraaie park. Al in de 17de eeuw was Rosendael voorbeeld van verfijnde tuinaanleg: hagen, kabinetjes, beeldhouwwerk, tuinvazen, vijvers, watervalletjes en fonteinen. Een groen hemeltjen op aerd, aldus dichter en staatsman Constantijn Huygens. Dat bleef zo. De huidige tuinsieraden, zoals de schelpengalerij, bedriegertjes en theekoepel zijn van de hand van de 18de-eeuwse tuinarchitect Daniel Marot.

Bereikbaarheid

Adres: kasteel Rosendael: Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal (Gld). Per auto: A12 vanuit Emmerich / Utrecht, afslag 26 of A50 vanuit Apeldoorn, afslag 20. Volg borden Burgers Zoo – Velp; bij T-splitsing Rozendaal volgen (linksaf); rechtdoor tot rotonde, linksom, zie Rosendael na 350 m links.