Lydia Rood leest langs de IJssel haar verhaal ‘Bloempluis’ voor

‘Voor mij langs stroomt de IJssel, mijn IJssel, de meest wulpse van de lage landen. Andere rivieren moet ik niet.’

Dit schrijft Lydia Rood in haar verhaal ‘Bloempluis’, dat is uitgegeven door de Geiten Pers in Brummen. In het kader van de IJsselbiënnale leest de in Velp geboren schrijfster dit verhaal op zaterdag 9 september integraal voor.

Plaats van handeling is de Brummense veerstoep van het pontje dat heen en weer vaart tussen Bronkhorst en Brummen. Een ideale plek om naar een mooi verhaal te luisteren waarin de IJssel een hoofdrol speelt. A.L. Snijders nam ‘Bloempluis’ op in de door hem samengestelde bundel met de beste korte verhalen voor Nederland Leest in 2015.

‘Bloempluis’ is uitgebracht als nr. 26 in de reeks waarmee De Geiten Pers in 1989 van start ging. Het boekje bevat een tekening van Monique Bosch. Van haar zijn ook de beide bronzen beelden die aan weerszijden van de IJssel nabij de aanlegplaatsen van de pont al eerder een vaste plek kregen.

De lezing begint om 14.00 uur. De toegang is gratis. Vanaf ongeveer 14.45 uur is er gelegenheid om boekjes door Lydia Rood te laten signeren.

De Geiten Pers nodigt steeds een  landelijk bekende auteur uit om een verhaal te schrijven. Vaste ingrediënten zijn de vormgeving, de aandacht voor kwaliteit van papier en bindwerk, het formaat van 16 x 16 cm en de link met de gemeente Brummen in ruime zin. De boekjes kosten 8 euro per stuk.

De IJsselbiënnale is de verzamelnaam voor diverse activiteiten van juni tot eind september met als leidraad een route langs 26 beeldbepalende kunstwerken, die gedurende de biënnale staan opgesteld langs de rivier tussen Dieren en Kampen.

www.geitenpers.nl

Lydia Rood

Lydia Rood