N348 Snelheidsproef Eefde – Gorssel

Op de N348 (Zutphenseweg) start provincie Gelderland eind september 2018 een proef met het verlagen van de snelheid. De snelheid gaat omlaag van 80 naar 60 km/u op het stuk vanaf de rotonde N348/Zutphenseweg bij Eefde tot aan de bebouwde komgrens van Gorssel.

Bewoners langs de N348 (Zutphenseweg) en de gemeente Lochem hebben aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid op de weg tussen Eefde en Gorssel. De provinciale weg N348 tussen Zutphen en Deventer (A1) is een gebiedsontsluitingsweg met een belangrijke functie voor het regionale verkeer.

Er geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Het wegbeeld komt niet overeen met de functie van een gebiedsontsluitingsweg. Er zijn veel erfaansluitingen en dicht op de weg staan (dikke) bomen in de obstakelvrije zone.

Evaluatie

De proef duurt een half jaar. Na afloop van de proefperiode wordt op basis van een evaluatie gekeken hoe de provincie verder gaat met de snelheid op dit deel van de N348.

Uw mening telt

De provincie wil graag van bewoners en weggebruikers weten hoe ze deze snelheidsverlaging ervaren. Daarom is de provincie op zoek naar bewoners en weggebruikers die gedurende de proefperiode een aantal keren een enquête willen invullen. Dit kan via de website
www.gelderland.nl/snelheidsproefeefde.

Bouwborden

De provincie plaatst donderdag 6 september aan beide kanten van de Zutphenseweg een bord om weggebruikers op te roepen mee te doen aan het onderzoek.