Na 2-2 in Cuijk weet Oeken klasse behoud zeker te stellen.

Uit tegen JVC Cuijk heeft Oeken, terugkomend van een 2-0 achterstand, met een gelijkspel het behoud van het derde klasseschap zeker weten te stellen. Daar mee is het belangrijkste doel van dit eerste jaar op dit niveau gerealiseerd.Op het kunstgras van JVC Cuijk zetten de gastheren de zebra’s van meet af aan onder druk. Met snelle combinaties leken ze ook wat gemakkelijk door de Oeken defensie te kunnen snijden.Dat mondde uit in een aantal aardige mogelijkheden maar door onder andere goed keepers werk van Zalmai werd er niet gescoord. Intussen wist Oeken zich wat meer aan de druk te ontworstelen wat door een bal op de lat nog eens geaccentueerd werd. Opnieuw zetten de gastheren aan en een lichte overtreding in de Oeken zestien leidde in de 38e minuut tot een penalty welke benut werd (1-0). De zebra’s waren daarna nog een paar keer kansrijk via Roel van Agtmaal en Erik-Jan Huisman maar gingen toch met een terechte kleine achterstand de rust in.

In de tweede helft kreeg Oeken meer vat op de tegenstander alhoewel al snel toch de 2-0 voor JVC viel via een knappe kopbal in de kruising. Maar Oeken pakte het goed op en kreeg meer en meer de controle. Dat werd na een uur spelen geïllustreerd door een fraai treffer van Marco Heersema. Hij wist met de rug naar het doel de bal even hoog te houden en het leer daarna met een omhaal tegen het net te plaatsen (2-1). Dat was een voorbode voor nog een fraaie doelpoging, nu van Roel van Agtmaal, die 5 minuten later aangespeeld in de zestien in één keer in de kruising knalde (2-2). Daarna werd het nog even spannend toen de gastheren nog een penalty kregen toebedeeld, maar deze kans spatte op de lat uit één. Een tegenvaller voor JVC dat door een gelijkspel op een nacompetitie plek belandde terwijl Oeken zich volledig veilig kon gaan voelen. De 2-2 stand bleef gehandhaafd en handhaving op eigen kracht was een feit. De uitslag was trouwens met elkaar een goed weergave van het duel.

Met een verrassend goede eerste competitiehelft en een tweede waarin een terugval, mede een gevolg van blessureleed, werd gecompenseerd door het pakken van bonuspunten tegen de nummers één en twee van de ranglijst, een aardig resultaat voor de mannen van Stephan Jansen. Nu nog even een passend slot aan dit eerste jaar derde klasse breien, te beginnen volgende week thuis tegen het sterk terugkomend Redichem en tenslotte uit bij UNI vv in Nijmegen. Beide tegenstanders hebben nog kansen om zich van de nacompetitie te ontdoen, een flinke uitdaging dus voor alle partijen.

Opstelling: Zalmai Naqib Rahman, Jochem Hoogeboom (73. Job Hardijzer), Jan-Joost Heezen, Jesse Heutink, Nino Schoonman, Jelmar Schoonman, Erik-Jan Huisman, Thomas Huisman (46. Jeroen van de Berg), Coen Hagedoorn (62. Tijs Hafkamp), Marco Heersema, Roel van Agtmaal.