Nachtzwaluwexcursie op de Loenermark 7 juli

LOENEN – De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen gaat met u op vrijdag 7 juli in de Loenermark op zoek naar de nachtzwaluw.

Nachtzwaluw- foto Geldersch Landschap & Kasteelen

Nachtzwaluw- foto Geldersch Landschap & Kasteelen

Rond nachtzwaluwen bestaan allerlei verhalen en mythen, die geen positieve eigenschappen aan de vogel toedichten. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het mysterieuze leven van de nachtzwaluw. Overdag zie je ze niet of maar zelden en ’s nachts produceert de vogel vreemde geluiden. Wilt u meer weten over deze bijzondere vogel? De boswachter neemt u mee naar de Loenermark en wandelt naar het leefgebied van de nachtzwaluw. Een unieke kans, want gewoonlijk is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk.
Start: 21.00 uur op de parkeerplaats bij de schaapskooi aan de Droefakkers te Loenen. Duur: ca. 2,5 uur, afhankelijk van de duisternis. Deelname: € 7,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,50 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling via Ideal bij reservering. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Herman Heskamp, tel. 06 – 16 862 394 of Chris Holtslag, tel. (0313) 653 113.