Natuurcursus: kijk op de Veluwezoom

Over landschap en cultuur: verleden, heden en toekomst

Grind op de Posbank, een zeer heuvelachtige omgeving, veel landgoederen, oude boerderijen midden in de bossen, de Veluwezoom is een bijzondere omgeving. Wie wil weten hoe de Veluwezoom is ontstaan en wat de invloed van de mens is geweest op natuur en landschap, kan zich aanmelden voor de cursus ‘Kijk op de Veluwezoom’ die dit voorjaar wordt gegeven door IVN Oost-Veluwezoom.

Deze cursus bestaat uit vier lesavonden en vier excursies. Bij de eerste bijeenkomst wordt ingegaan op de natuurlijke processen die de Veluwezoom gevormd hebben. Tijdens de tweede avond wordt de invloed van de mens op de natuur in de afgelopen eeuwen behandeld. In de derde les gaat het over het heden, de flora en fauna van vandaag en andere opvallende kenmerken in het landschap. In de laatste les krijgt men een doorkijk naar de toekomst door te laten zien hoe de verschillende beheerders (o.a. Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer) het beheer van het landschap aanpakken.

De bijeenkomsten zijn op woensdagavonden 6, 20 en 27 maart en 3 april in het gebouw de Klaproos aan de Korenbloemstraat 21 in Rheden. De excursies zijn op de zaterdagochtenden van 9, 23 en 30 maart en 6 april. De kosten voor deze cursus zijn vijftig euro per persoon.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij Gerrit Lammers, tel. 0653 553 312, email:
natuurcursus@ivnoostveluwezoom.nl

Landschap – Foto; IVN Gerrit Lammers