Natuurkampeerterrein Zegenoord organiseert stookweekend

Loenen- Na het succes in het vorige kampeerseizoen organiseert Zegenoord opnieuw het themaweekend ‘Stoken, koken, hout & vuur’. Op zaterdag 11 en zondag 12 mei staan talloze workshops rond dit thema op het programma. Het begint op zaterdagmorgen om 10.00 uur met de workshop ‘koffieklets’ onder leiding van de Belgische vuurkoks Marianne & Davy. Er kunnen met een dutch oven op houtvuur wafels, taarten en cakes gemaakt worden bij het kopje koffie. Maar er gebeurt meer op de zaterdag, zoals de workshop ‘Van boom tot aanmaakhout’, waarbij de deelnemers wordt geleerd op een veilige manier zelfs de grootste boomstammen te verwerken tot aanmaakhout. Liefhebbers kunnen ook een eigen kampeermeubel in elkaar sjorren met uitgekiende hout-touwverbindingen. Zeker voor kinderen is de workshop ‘Houtsnijwerk’ een interessante activiteit. Zo leert men een eigen houten lepel te maken.Op zondag 12 mei staat van 10.30 tot 12.00 uur een wandeling door de Loenermark. op het programma. Deelnemers leren het een en ander over de geschiedenis van het prachtige natuurgebied rond het kampeerterrein en krijgen onder deskundige leiding inzicht in boomsoorten. Kampeerders die eindelijk willen weten hoe je bijlen en messen op eenvoudige wijze weer scherp kunt maken, worden niet vergeten. Gewoon zelf je eigen mes of bijl meenemen naar de workshop. Daarnaast vinden demonstraties plaats van de vele branders, met spiritus tot hout als brandstof. Lucifers vergeten? Dan is de workshop ‘Werken met een tondel’ een must. Ook voor kinderen leuk om met een vuurslag of firesteel toch een vuurtje te maken.

Alleen dit weekend is het kampeerders toegestaan bij de tent, camper of caravan een eigen gesloten vuurschaal te gebruiken met zelf meegenomen droog hout. Voorwaarde is wel het gebruik van een blusdeken onder de vuurschaal en absoluut geen naaldhout. Vanzelfsprekend is op de zaterdagavond een traditioneel kampvuur, waarbij op zondag geluncht kan worden met op houtvuur gemaakte soep. Mocht fase 2 van kracht zijn, dan gaan de vuuractiviteiten dit weekend helaas niet door. Natuurlijk ook niet bij het eigen kampeermiddel.

Kampeerders die aan een of meerdere workshops deel willen nemen, wordt gevraagd zich aan te melden via het registratieformulier, te vinden op de website www.goedkamp.nl, link Zegenoord, Themaweekenden.