Nederland Leest ! Ik, robot

November staat bij de stichting CPNB ( Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ) in het teken van Nederland Leest!

De grootste bibliotheekcampagne van Nederland stelt dit jaar het thema robotica centraal. Een actueel thema waar dagelijks opmerkelijk nieuws over te melden is omdat de ontwikkelingen in de robotica elkaar in rap tempo opvolgen. Dit laatste brengt echter ook dillema’s en ethische vragen met zich mee. De bibliotheek, als centrum voor ontmoeting en debat, is de uitgelezen plek om hierover met elkaar in gesprek te gaan van 1 t/m 30 november.

Leden en niet-leden krijgen tijdens Nederland Leest het boek Ik, robot van Isaac Asimov cadeau in de bibliotheek. Voor de jonge lezers is er het boek Cyberboy van Tanja de Jonge. Daarnaast zijn we bezig met een bijzonder experiment dat al veel media-aandacht heeft gekregen: auteur Ronald Giphart schrijft samen met een speciale literaire robot een verhaal. Iets dat niet eerder is gedaan! Bij de start van Nederland wordt dit verhaal onthult. Het wordt toegevoegd aan het gratis exemplaar van Ik, robot.

Voor meer informatie https://www.nederlandleest.nl/nederland-leest-2017-ik-robot/