Netwerk Schone Mobiliteit verwelkomt vier nieuwe partners

Het Netwerk Schone Mobiliteit van de Cleantech Regio verwelkomt vier nieuwe partners. Henk Mulder van Engie, Peter Nieuwenhuis van Van Dorp Installaties, Peter Dorenbos van Fietskoeriers Apeldoorn en Jolanda Aalbers van Politie Eenheid Oost-Nederland zetten namens de bedrijven hun handtekening onder de Verklaring Schone Mobiliteit. Het netwerk bestaat daarmee al uit 20 bedrijven uit de regio die zich gezamenlijk hard maken voor hun ambities op het gebied van duurzame mobiliteit.

Overheidsprogramma Slim en Schoon Reizen rolde op 11 december de groene loper uit in Deventer, bij Engie en Van Dorp Installaties en in Apeldoorn bij Politie Eenheid Oost-Nederland en Fietskoeriers Apeldoorn. De bedrijven sluiten aan bij het Netwerk Schone Mobiliteit, een initiatief van bedrijven en overheden uit de Cleantech Regio.

Concrete maatregelen voor duurzaamheidsambitie
Doel van het netwerk is om de duurzaamheidsambitie van de Cleantech Regio te behalen, door kennis en ervaringen met elkaar te delen en collega-bedrijven ook aan te haken bij het netwerk. Daarom formuleert deelnemende bedrijf een aantal duurzame maatregelen voor het komende jaar. Het verduurzamen van het wagenpark, werknemers stimuleren de fiets naar het werk te pakken en het terugdringen van zakelijke ritten met Skype-vergaderingen zijn voorbeelden van effectieve methodes om CO2-uitstoot drastisch te verminderen.

Diverse voordelen voor netwerkpartners
Naast hun commitment aan het netwerk, profiteren bedrijven ook van diverse voordelen. Zo kunnen bedrijven in het mkb gebruikmaken van de Mobiliteitskaart Cleantech Regio. Daarop staan 10 slimme en schone maatregelen voor duurzamer vervoer. Bedrijven kunnen voor maximaal 5 acties een bijdrage tussen de 100 en 1.000 euro per actie. Met grote bedrijven starten we projecten op maat, zoals een pilot voor waterstof. Kom jij ook in beweging voor schone mobiliteit? Dan rollen we de groene loper ook graag bij jouw bedrijf uit!

Ook lid worden van het netwerk Schone Mobiliteit? Kijk op slimschoonreizen.nl of neem contact op met mobiliteitsregisseur Oscar Roelofs, T: 06 52 44 21 12, E: oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl.

Jolanda Aalbers (midden) ondertekent namens de Politie de Verklaring. Oscar Roelofs (l) en Leander Witjes (r)

Jolanda Aalbers (midden) ondertekent namens de Politie de Verklaring. Oscar Roelofs (l) en Leander Witjes (r)