Nieuwe locaties voor Bevrijdingsevenement Wageningen

Een aantal activiteiten van het Bevrijdingsevenement Wageningen krijgt een nieuwe locatie. Wegens de verkoop van terreinen moest Wageningen45 op zoek naar alternatieve locaties voor het Bevrijdingsfestival Gelderland en het Foulkes Festival op 5 mei 2018.

Afgelopen jaren mocht Wageningen45, de organisatie achter dit evenement, gebruik maken van het voormalige universiteitsterreinen Duivendaal en De Dreijen, beiden beschikbaar gesteld door eigenaar Wageningen University & Research. Vanwege de (beoogde) verkoop van beide locaties, zag Wageningen45 zich genoodzaakt per direct op zoek te gaan naar geschikte alternatieven om haar activiteiten te kunnen waarborgen.

Wageningen45 heeft in overleg met betrokken partijen (vrijwilligers, partners en gemeente) onderzoek gedaan naar diverse, geschikte locaties. Hierbij is onder meer gekeken naar beschikbaarheid, logistiek, capaciteit en afstand.

Voor het Bevrijdingsfestival Gelderland is een herinrichtingsplan voor de komende jaren ontwikkeld, waarbij het Hoofdpodium en Sena Performers Stage verplaatst worden naar parkeerterreinen in de binnenstad. Hierdoor ontstaat er ook een locatieverschuiving bij een drietal andere podia. In 2018 is voor alle podia een mooie plek in de binnenstad weggelegd en wordt er door de desbetreffende vrijwilligers momenteel hard gewerkt aan de programmering en realisatie. DanceSquare mag bij uitzondering alsnog éénmalig plaatsvinden op Duivendaal.

Het Foulkes Festival is op Bevrijdingsdag te vinden in het prachtige Belmonte Arboretum.

Stichting Belmonte Arboretum stelt deze botanische tuin beschikbaar voor o.a. de veteranen, re-enactmentgroepen en exposities van oorlogsmusea. Wageningen45 is zeer verheugd met deze nieuwe partner en locatie; het Belmonte Arboretum is een prachtig decor voor dit spraakmakende evenement waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen.

Wageningen45 is van mening met deze locaties een duurzame oplossing te hebben gevonden en kijkt uit naar de komende editie van Bevrijdingsevenement Wageningen.