Oeken – de Treffers 4-3

Oeken – de Treffers
Vandaag ontmoeten onze boys aan de Overkant de Treffers uit Groesbeek. Een elftal dat we “moeten kunnen” hebben. Tot op heden zijn de resultaten bij de Treffers niet denderend. Zij staan onderaan in de competitie. Op mijn vraag aan een meegekomen bestuurslid hoe dat kan, krijg ik het volgende antwoord:” We zijn de competitie gestart met een bijna een nieuw elftal. Een aantal spelers zijn gestopt of overgestapt naar een betalende club. Helaas zijn zowel de 1e keeper als de reserve keeper ook nog vertrokken”. Dus denk ik na deze uitleg in al mijn onschuld, “kat in het bakkie”. Ik loop met vertrouwen naar mijn vaste plek naast de dug-out. Ik reken me al rijk met drie punten.

1e helft
Na alle plichtplegingen begint de wedstrijd. En alles wat het bestuurslid over zijn “uitgeklede” elftal heeft gezegd blijkt niet te kloppen. De ploeg van de Treffers gaat voortvarend te werk. Sterk in de aanval en na twintig minuten bijna een goal door de bezoekende club. Gelukkig is er nog een doelman die dat kan voorkomen.
Toch wel geschrokken zet Oeken een “tandje” bij. Het spel wordt evenwichtiger en de Oeken spelers zijn meer op de kant van de tegenstander te vinden. Natuurlijk is het vanaf de zij(-k)lijn makkelijk praten, maar veel van de uitgeschoten ballen komen bij de tegenstander in de voeten. Jammer omdat de Treffers de gelegenheid krijgen om weer bijna te scoren. Maar door individuele acties van de Oeken spelers en hun inzet wordt deze omissie veelal rechtgezet.
De 1e helft van de wedstrijd loopt al naar zijn einde als Jesse zijn bekende voorzet richting doel van de tegenstanders schiet. Coen is de man op de juiste plaats en tijd en maakt het karwei af. Het is 1-0 voor Oeken. Vlak voor rust doet Coen nog een tweede poging om te scoren. Helaas zonder resultaat.

2e helft
Dat het een spannende tweede helft gaat worden, weten we dan nog niet. Het is Eric-Jan die al vrij snel vanaf het middenveld, met een schot op doel, de 2e goal en een kopbal op de lat is er een ware assist van onze keeper. Hij lanceert met een verre uittrap Coen op het middenveld. Deze aarzelt geen moment en het wordt 3-0. Er volgt een wissel. Roel wordt vervangen door Jeroen. De wedstrijd heeft nog ongeveer 15 minuten te gaan. Er zijn nog ongeveer 15 minuten te gaan als de Treffers hun naam eer aan doen. Zij scoren, het wordt 3-1. Na een penalty wordt het zelfs 3-2. De tegenstander ruikt “bloed” en zet alles op alles om een gelijkspel of mogelijk winst te forceren. We beginnen hem toch wel een beetje te knijpen. Gelukkig brengt Coen rust door 4-2 te scoren.
Mijn gedachten gaan uit naar al die voetbalwedstrijden op FOX. Daar zit het venijn vaak in de staart, namelijk de laatste minuten van de wedstrijd en de blessure tijd. Het spel wordt regelmatig stilgelegd door blessures. De wedstrijd verhardt en in de eerder genoemde blessure tijd scoort de tegenstander nog een goal, stand 4-3.

Tot slot
Een doelpuntenrijk (zeven) en tenenkrommende wedstrijd met aanvankelijk een sterk startende de Treffers dat op het middenveld makkelijk in het bezit komt van de bal en daarmee een aantal scoringskansen voor zichzelf realiseert. Het Oeken elftal groeit steeds meer in de wedstrijd. Teamgeest en inzet brengen uiteindelijk de 4-3 overwinning en we kunnen weer drie punten op ons conto schrijven. Het was beslist geen “kat in ’t bakkie”.