Oeken en Sp. Glanerbrug houden elkaar in evenwicht (2-2)

In het duel om de tweede plaats hadden zaterdagmiddag Oeken en Sportlust Glanerbrug elk één helft de overhand. De fysiek sterke gasten waren met gedegen spel en twee treffers voor de thee de meerdere, daarna nam Oeken het, via een mooie treffer en een wat betere conditie, over en trok het weer gelijk. Zo bleven de goede vooruitzichten op de nacompetitie duidelijk levend.

Het eerste kwartier gaf mogelijkheden voor beide teams waarbij de gasten al wat dreigender waren en Oeken wat minder doortastend. Zo zag Marco Heersema alleen richting doel zijn schot gekeerd door de vuisten van de keeper. Na een klein half uur werd het overwicht van de gasten via een penalty (struikeling in de 16 m) in een doelpunt omgezet (0-1). De gasten bleven aanzetten terwijl Oeken er ook wel uit kwam maar weinig overtuiging in de afronding had. Het Glanerbrugger offensief werd even voor rust met een treffer via een mooie doorgekopte voorzet beloond (0-2).

Na rust leek het spelbeeld onveranderd maar daar dat kantelde in de 60e minuut in één keer nadat Marco Heersema met een prachtige pegel vanaf minstens 30 meter in de kruising schoot (2-1). Oeken nam het initiatief over en wist de gasten terug te dringen. In die periode moesten Melvin van Dam en een speler van de gasten nog met rood het veld ruimen nadat ze beide na een duel even het hoofd verloren. Oeken rook dat er meer in zat en even later werd er al gejuicht maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Een kwartier voor tijd was het wel raak toen Roel van Agtmaal zijn mede spits Marco Heersema met een mooie steekpass aanstuurde de laatste maakte het in één keer af via de punt van zijn schoen (2-2). De gasten zetten nog wel aan en dwongen keeper Niek Wösten nog een keer handelend op te treden maar Oeken bleef ook door een sterkere conditie op de been.

Met elkaar een terechte uitslag waarmee Oeken op plaats twee blijft en aanstaande zaterdag, uit bij Harfsen opnieuw een medestrever voor de nacompetitie treft.

Opstelling: Niek Wösten, Jesse Heutink (85. Tijs Hafkamp), JanJoost Heezen, Jochem Hogenboom (75. Daan Egbers), Jelmar Schoonman, Nino Schoonman, Roel Slots, Erik-Jan Huisman, Marco Heersema, Roel van Agtmaal, Melvin van Dam