Oeken moet de punten in Dieren laten (4-1)

Verslaggever: Wim Strick

De laatste wedstrijd voor de winterstop heeft Oeken 1 in Dieren tegen de gelijknamige koploper geen punten gebracht. In de kou controleerden de gastheren vooral in de eerste helft het spel met twee treffers. Na rust kregen de zebra’s nog wat mogelijkheden maar dat was onvoldoende om terug te komen. Oeken gaat daar mee, in dit eerste jaar in de 3e klasse, met 17 uit 11 en een zesde plaats de winterstop in. Dat blijft een goede prestatie.

De temperatuur in Dieren was net boven nul en met de Kerstman en wat warme hapjes op de achtergrond werd om 15.00 uur afgetrapt. De gastheren lieten van meet af aan zien dat ze niet voor niets (gedeeld) boven aan staan. Ze waren deze middag in alles net iets sneller en accurater dan de zebra’s die door een paar schorsingen met een aangepaste opstelling op het kunstgras waren gekomen. Oeken leek er eerst voor te kiezen om Dieren te laten komen en van daar uit toe te slaan. Dat kwam niet van de grond en na 10 minuten was het al 1-0 toen een inzet van links bij de eerste paal handig werd verlengd. Na een half uur werd de controle van Dieren nog eens omgezet in een tweede treffer waarbij de schutter zich randje zestien met een mooie beweging vrij maakte en de bal direct in de rechter beneden hoek plaatste (2-0).

Na rust kwam Oeken meer uit zijn schulp. Dat resulteerde in een enkele goede scorings mogelijkheden. Na 10 minuten was Roel van Agtmaal kansrijk toen hij slordig uitverdedigen van Dieren bijna wist af te straffen. De beste kans kwam in minuut 65 toen middenvelder Erik-Jan Huisman knap wist op te stomen door het midden en rechter spits Jeroen van de Berg de bal gaf om het af te maken. Helaas lukte dat net niet. In het laatste kwartier kwamen de gastheren nog een paar keer door tot in de Oekense zestien en konden daar nog twee keer in de drukte te scoren (4-0). De blauwwitte eer werd nog wel gered want vijf minuten voor tijd was het een voorzet van Jeroen van de Berg die door Marco Heersema beheerst tegen de touwen werd gewerkt (4-1).

Hoewel deze periode voor de winterstop nu is afgesloten met nederlagen tegen de beide koplopers is het totaal resultaat van Oeken als debutant niet verkeerd. Op 19 januari 2019 wordt de competitie weer hervat met een thuis wedstrijd tegen Excelsior Zetten.

Opstelling: Niek Wösten, Julian van Hummel, Nino Schoonman, Jesse Heutink, Jochem Hogenboom (80. Jan-Joost Heezen), Erik-Jan Huisman, Daan Egbers, Melvin van Dam, Tijs Hafkamp (46. Jeroen van de Berg), Marco Heersema, Roel van Agtmaal (80. Job Hardijzer)

@Wim Strick  https://www.oeken.nl/