Oeken moet punten in Eerbeek laten na teleurstellend duel (1-0)

Het was wel de eerste ontmoeting in competitie verband maar ook één om snel te vergeten. Ondanks verwoede pogingen slaagden beide elftallen er niet echt in de toeschouwers warm te krijgen in de frisse herfstige weersomstandigheden. Aan Oeken kant strandde de opbouw te vaak door halve ballen in de voortzetting, de overtuiging spatte er niet af. De ook niet overtuigende Boys kregen de zege via een ongelukkig eigen doelpunt.Met bij Oeken Jan-Joost Heezen centraal achter in voor de niet fitte aanvoerder Julian van Hummel startten beide teams voorzichtig. Het eerste kwartier waren er zelfs geen schoten gericht tussen de palen te zien. Daarna kwamen wisten beide teams wel meer het doelgebied van de tegenstander te vinden. Zo werd het afrondende schot van een actie van Coen Hagedoorn net met de voet gekeerd door de Eerbeker doelman en waren er een paar situaties voor beide doelen die met wat kunst en vliegwerk geklaard konden worden. Opvallend was dat er veel te veel met hoge, moeilijk controleerbare ballen gespeeld werd. Het vertrouwen en de rust om de bal laag en geplaatst te krijgen leek ver te zoeken. Die enkele keren dat het wel lukte mondde dat gelijk uit in een scoringskans, zoals vlak voor rust toen een lage voorzet van de rechter Oeken vleugel op een haar na gemist werd.Na rust hetzelfde beeld waarbij de vele hoge ballen aan beide kanten een een uiting leken van de onmacht om de controle over het duel te krijgen.

Na een uur spelen wisten de gastheren op voorsprong te komen toen een voorzet in het drukke 5 meter gebied ongelukkig via het hoofd van een Oeken verdediger tegen het net belandde (1-0). Sein voor Oeken trainer Stefan Jansen om twee verse aanvallers in te brengen. Maar ook voor Jeroen vd Berg en Tijs Hafkamp (voor Coen Hagedoorn en Melvin van Dam) bleek het niet meer mogelijk de wedstrijd mee te kantelen. Zo bleven in deze 0-0 wedstrijd de punten toch in Eerbeek.

Zaterdag 14 december ontvangt Oeken in de laatste wedstrijd voor de winterstop het Groesbeekse De Treffers waarna de blessures weer zoveel mogelijk geheeld kunnen worden. Op 25 januari wordt bij Dieren om 15.00 uur afgetrapt voor de tweede competitie helft.

Opstelling: Zalmai Naqib Rahman, Jan-Joost Heezen, Jesse Heutink, Mick Tazelaar, Nino Schoonman, Jelmar Schoonman, Melvin van Dam (65. Jeroen vd Berg), Roel Slots, Onky Pietersz, Erik-Jan Huisman, Coen Hagedoorn (65. Tijs Hafkamp)