Oeken moet thuis meerdere erkennen in Zelos (0-2)

Oeken heeft het goede spel van afgelopen zaterdag bij ESA geen vervolg kunnen geven. Thuis tegen nummer vier Zelos zag het er allemaal een stuk minder uit. De bezoekers waren scherper en nauwkeuriger, het missen door Oeken van een in de beginfase geschonken strafschop bleek later symptomatisch voor het hele duel. De rust werd nog met 0-0 gehaald, daarna scoorden de gasten wel twee keer, een terechte uitslag.

Met zaterdagmiddag af en toe een bescheiden zonnetje en de nog verse herinnering van een goede wedstrijd, leek het een mooi voetbalmiddagje te zullen worden, thuis tegen het Zelhemse Zelos. Maar de zebra’s waren onherkenbaar, los van die dwarse strepen dan. Van meet af aan waren de gasten scherper en nauwkeuriger. Het offensief wat daar van een gevolg was leek echter na een kleine 10 minuten gebroken te worden toen Oeken bij een tegenaanval een penalty toegewezen kreeg. Helaas voor de gastheren werd deze plotselinge kans niet verzilverd, de inzet van Marco Heersema werd door de Zelos doelman gekeerd. Zelos bleef vol op de aanval gaan, met goede ingrepen van de blauwwitte achterhoede en een keer de lat als redder bleef het tot de thee 0-0. Oeken kon daar aanvallend weinig tegenover stellen. Bij de aanzetten tot opbouw werd er te weinig bewogen, de nauwkeurigheid ontbrak en de meeste afvallende ballen waren voor Zelos.

Dat beeld zette zich voort na rust waarin na 10 minuten de gasten met een snel uitgevoerde en goed afgeronde aanval de ban braken (0-1). Vlak daar voor was Oeken nog wel even dreigend, maar de inzet van Marco Heersema werd gekraakt. In de 65e minuut maakten de gasten de 0-2, toen een op links vrijgelaten speler gemakkelijk wist te scoren. Daar tegenover stelden de gastheren alleen nog een goed genomen vrije trap van Julian van Hummel die met de nodige moeite gekeerd kon worden. De nederlaag bleek onafwendbaar.

Er volgt voor de zebra’s nu een vrij beker en inhaal weekend, alleen dient dinsdagavond 12 november nog aangetreden te worden voor de 2e ronde van de Achterhoek cup. Daar in ontvangt Oeken thuis om 20.30 uur het Aaltense AD’69. Daarna kan de accu weer opgeladen worden en hopelijk sluiten de node gemiste geblesseerden weer aan. Zaterdag 23 november wordt de competitie weer voortgezet met een thuiswedstrijd tegen het Velpse DVOV.

Opstelling: Zalmai Naqib Rahman, Julian van Hummel, Erik-Jan Huisman, Mick Tazelaar (78. Thomas Huisman), Nino Schoonman, Jelmar Schoonman, Melvin van Dam (78. Jesse Heutink), Roel Slots (85. Timo Niessen), Onky Pietersz, Marco Heersema, Roel van Agtmaal