Oeken pakt thuis de volle buit tegen Dieren (2-1)

Vooraf leek een (bonus-)puntje tegen nummer twee Dieren een mooi vooruitzicht. Maar door een geweldige inzet, vooral na rust, werden het er drie. Dat de fijnproevers wat voetbal betreft wat schaars bediend werden, bleek even wat minder belangrijk. Een belangrijke stap richting handhaving in dit eerste jaar 3e klasse lijkt gezet. Met, mede als basis, dit opgepoetste vertrouwen, kan in de resterende wedstrijden het karwei af gemaakt worden.De gasten uit Dieren voerden vanaf het begin de druk op en waren daarbij balvaster zodat Oeken veelal alleen kon ontregelen maar geen kans kreeg normaal op te bouwen. Met gevolg dat al (te) snel de lange bal werd gehanteerd. Ondanks het feit dat Dieren in het eerste half uur een hele serie corners wist te forceren waren er weinig echt gevaarlijke situaties voor het Oeken doel. Daar tegenover zette Oeken toch nog wel een paar uitgespeelde aanvallen waarbij eerst een voorzet van Jeroen van de Berg net naast gekopt werd door Marco Heersema en na 20 minuten Erik-Jan Huisman een fraai boogballetje ook net naast zag gaan.

Na een half uur was het dan wel raak voor Dieren toen een corner vrij ingekopt kon worden (0-1). Vlak voor rust dacht Nino Schoonman dit te kunnen kopiëren maar zijn inzet ging rakelings over. Na rust wist Oeken wat meer aan te zetten en die tegendruk resulteerde dan wel in nog meer lange (hoge) ballen maar ook in wat desorientatie bij het Dierense team. Het had met elkaar af en toe wat weg van een partijtje ‘kop-volley’ op het middenveld. Maar van uit dit spelbeeld bleek Oeken het effectiefste. Dat werd duidelijk toen in de 65e minuut Roel van Agtmaal in de drukte voor het doel van de gasten met een bekeken balletje in de kruising de Dierense doelman wist te verslaan (1-1). Hiermee leek het gehoopte bonuspuntje binnen. Maar het werd nog veel mooier voor de gastheren toen tien minuten later Marco Heersema goed van de hem geboden vrijheid profiteerde en attent de 2-1 kon intikken. Die stand werd ook over de streep getrokken. Het was allemaal niet even mooi maar er was vooral in de tweede helft niets gestolen. Nogmaals, een mooie oppepper om in de resterende vijf duels het doel van dit seizoen, de handhaving in de 3e klasse, veilig te stellen.

Volgende week is de reis naar Zutphen waar om 15.00 uur het duel met bijna-kampioen Be Quick wacht. Daarna komt op zaterdag 20 april AZ2000 naar de Overkant in Brummen/Broek.

Opstelling: Niek Wösten, Jeroen van de Berg, Jan-Joost Heezen, Jesse Heutink, Nino Schoonman, Jelmar Schoonman, Thomas Huisman (55. Tijs Hafkamp), Erik-Jan Huisman, Daan Egbers, Marco Heersema, Roel van Agtmaal.