Oeken sluit een geslaagd debuutjaar af met (9e) gelijkspel (0-0)

Met een 0-0 in Nijmegen bij Uni vv heeft Oeken haar goede debuut-seizoen in de 3e klasse op een passende manier afgesloten. De beide teams lieten op het nepgras nog geen volmaakt tikkie-takkie zien maar kwamen wel tot aardige combinaties. Doelpunten bleven dan wel uit maar er werd, met wat jong bloed in de basis, gedisciplineerd en scherp gevoetbald. Het leverde uiteindelijk met 27 punten uit 24 duels een 8e plaats op in deze 3e klasse A.Oeken startte met de verdienstelijk in de basis debuterende Mick Tazelaar als vervanger van linksachter Jochem Hoogeboom. In het eerste kwartier was het vooral Uni dat aandrong. Zij konden directe handhaving nog veilig stellen en zo de bijna vaste, maar wel steeds succesvolle, jaarlijkse deelname aan de nacompetite te ontlopen. De gastheren leken erg dreigend en kwamen met verzorgd spel regelmatig de Oeken helft over.

Maar deze acties stierven meestal in schoonheid, er werd maar weinig gericht tussen de palen geschoten. Oeken bleef goed georganiseerd haar eigen spelletje spelen en dat mondde na 15 minuten uit in een mooie aanval over veel schijven, maar ook hier was de afronding onvoldoende. Moet ook gezegd dat de Uni doelman een bijna vlekkeloze wedstrijd speelde.
Het beeld van een geconcentreerd, scherp en verzorgd spelend Oeken bleef tot het eind. En als de nood aan de man kwam werd er attent ingegrepen. Zo liet Mick Tazelaar al in de eerste helft met een prima ingreep zien in principe een aanwinst voor de basis te kunnen zijn. En in het tweede bedrijf was keeper Niet Wösten nog even belangrijk met een kordaat optreden in de 5 meter.
Vlak voor tijd was Oeken nog dichtbij een treffer maar een hectische situatie met meerdere ternauwernood gekeerde inzetten in het Nijmeegse doelgebied leverde toch niets op.

Zo kon Oeken dit debuut seizoen in de 3e klasse met alweer een gelijkspel afsluiten, het negende (0-0). Wellicht een indicatie dat het veelal verdedigend wel goed zat en dat nog wat meer scoren een mooi doel is om verder uit te bouwen in het komende seizoen.Met elkaar is in ieder geval de doelstelling van directe handhaving in het debuutjaar duidelijk gehaald. Hulde aan team en spelers van trainer Stefan Jansen lijkt op zijn plaats.

Opstelling: Niek Wösten, Jesse Heutink, Nino Schoonman, Jelmar Schoonman, Mick Tazelaar, Daan Egbers (46. Jeroen vd Berg), Erik-Jan Huisman, Thomas Huisman (75. Job Hardijzer), Tijs Hafkamp, Marco Heersema, Roel van Agtmaal.