Oeken speelt gelijk tegen Redichem na een bizar scoreverloop (3-3)

Nadat Oeken, met niet hoogstaand maar wel effectief voetbal, vlak voor rust tot 3-0 was uitgelopen, bleef het uiteindelijk door drie penalties tegen met één punt, ongeloof en een kater achter. De aan tegenstander Redichem gegeven strafschoppen waren namelijk op geen enkele manier een weerslag van een schoppartij o.i.d. maar voor een groot deel een gevolg van een toch wel echt zwakke middag van de arbiter van dienst.

Het bezoekende Redichem dat de laatste duels een opmerkelijke stijgende lijn vertoonde en bij winst veilig was, startte sterk en zag na 10 minuten de bal via de lat over gaan. Oeken hield het verder dicht met degelijk verdedigen en speelde vooral snel op de kaart van haar moeilijk te bespelen voorhoede. Die bleek daarbij uiterst effectief, want nadat Roel van Agtmaal eerst de lat nog trof wist hij na 20 minuten spelen op aangeven van Erik-Jan Huisman wel het net te vinden (1-0). De laatste stond met een vrije trap ook aan de basis van de 2-0 die via een kopbal van Marco Heersema tot stand kwam. Intussen bleven de bezoekers wel aan dringen maar zonder echt gevaarlijk te worden. Daarbij moet ook aangetekend worden dat keeper Zalmai Naqib Rahman weer goed op dreef was. Vlak voor rust leek via een knap afgeronde solo van Roel van Agtmaal (3-0), weggestuurd door een degelijk spelende Daan Egbers, de buit binnen. Maar toen begon het eigenlijk nog maar pas. Op slag van rust kreeg Oeken keeper Zalmai namelijk verrassend een penalty tegen toen hij, opspringend voor de bal, in contact kwam met een Redichem speler. Die kans lieten de gasten zich niet ontnemen (3-1).
Dat bleek een opmaat voor een bizarre vertoning na rust waarbij een dolende arbiter een hoofdrol speelde. De gasten roken hun kans en zetten meer aan. Ook Oeken had nog wel een paar mogelijkheden om het duel op slot te doen. Maar in het laatste kwartier werd het toch nog gelijk door twee benutte penalties. Waar van er één zelfs gegeven werd door de leidsman terwijl hij geen enkel zicht had op de (onschuldige) situatie maar zich kennelijk liet leiden door vocale ondersteuning vanaf de zijlijn.
Een anti climax waar door het al veilig gespeelde Oeken haar 8e (!) gelijke spel incasseerde.

Komende zaterdag om 15.00 uur de laatste wedstrijd in Nijmegen tegen Uni vv. Dat team zal gebrand zijn op een goed resultaat om daar mee ook de nacompetitie te ontlopen.
Oeken zal uiteraard haar sportieve plicht doen en ook voor een goed resultaat in dit afsluitende duel gaan.

Opstelling: Zalmai Naqib Rahman, Jochem Hoogeboom, Jan-Joost Heezen, Jesse Heutink, Nino Schoonman, Daan Egbers, Erik-Jan Huisman, Thomas Huisman (82. Mick Tazelaar), Coen Hagedoorn (85. Tijs Hafkamp), Marco Heersema, Roel van Agtmaal.