Oeken verliest in slotfase van Excelsior Zetten (2-0)

Uit in Zetten maakten Excelsior en Oeken er een kansen festival van. Maar tot de laatste 10 minuten werden die kansen niet benut. In de eerste helft kreeg de thuisploeg de meeste mogelijkheden, maar na rust kwam Oeken ook los. Vlak voor tijd werd een opgedrongen Oeken uiteindelijk geveld door een degelijke counter.Op de mix van kunstgras en rubber gingen de gastheren scherper van start. Oeken was vooral in de eerste helft nogal onrustig en ook te veel duels gingen verloren. Excelsior kreeg daardoor een flink aantal kansen om de score te openen maar miste meermalen kleine en grote kansen. Oeken kwam in die fase ook af en toe voor het Zettense doel maar zag de doelpogingen nogal eens gekeerd door de rood-zwarte doelman, die zijn kans als basis keeper letterlijk met beide handen aangreep.

Al met al bracht Oeken in die eerste helft eigenlijk veel te weinig om een voorsprong te rechtvaardigen.
Na rust kwamen de zebra’s wat meer uit de verf. Hoewel er ook enkele uitgespeelde aanvallen waren te bewonderen, was het slot akkoord voor Excelsior. Nadat rond de 80e minuut een mooie solo van Jeroen van de Berg door de goede Zettense doelman knap was gekeerd, werd direct uitverdedigd met een lange bal die goed werd opgepikt en op snelheid afgemaakt (1-0). Oeken ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker en nadat eerst nog een geplaatste inzet van Nino Schoonman ternauwernood werd gekeerd, kregen de zebra’s ver in blessuretijd nog een corner te nemen. Keeper Wösten ging mee naar voren, maar ook dat mocht niet meer baten. Erger nog, de gastheren wisten slim van de afwezigheid van de doelman te profiteren maakten er zelfs nog 2-0 van.

Komend weekend is Oeken vrij, daarna komt op zaterdag 6 april nummer twee Dieren op bezoek in Brummen/Broek. Geen eenvoudige klus voor de zebra’s maar misschien wel een kans om het vertrouwen weer wat op te vijzelen.

Opstelling: Niek Wösten, Jochem Hogeboom, Floris Egbers (80. Job Hardijzer), Jesse Heutink, Nino Schoonman, Jelmar Schoonman, Thomas Huisman (75. Tijs Hafkamp), Erik-Jan Huisman, Melvin van Dam (46. Daan Egbers.), Marco Heersema, Jeroen van de Berg