Oeken verliest wel van de Treffers maar lijkt voetballend weer op de goede weg

Uit in Groesbeek tegen een goed spelend De Treffers heeft Oeken een wat geflatteerde 4-1 nederlaag moeten slikken. Ondanks dat liet het team zien voetballend toch meer in haar mars te het hebben dan dat er de voorgaande eerste maanden van dit jaar uitgekomen was. Er was dan wel net als afgelopen week veel wind maar nu wisten de zebra’s de bal veel meer te controleren alleen ontbrak het vaak nog aan zuiverheid in de laatste pass.Beide teams gingen scherp van start op de kunstgras mat en dat resulteerde al na 5 minuten voor Oeken in een inzet die net tot corner verwerkt kon worden. De gastheren voerden de druk op en dat leidde in de 12e minuut tot de 1-0 toen in het druk bezette doelgebied de bal beheerst in het doel werd gelobt. Oeken liet het er niet bij zitten en kwam regelmatig met een op zich aardige opbouw richting Groesbeekse zestien. Alleen net bij de laatste pass ontbrak de zuiverheid en de rust en ging het nog te vaak mis. Na 35 minuten lukte dat de Treffers wel toen zij al combinerend de zestien passeerden en de 2-0 maakten.

Na rust bleven beide teams scherp en kwam het tot de nodige aanvallen aan beide kanten. Zo gaf Marco Heersema na 5 minuten al een waarschuwing af met een schot dat net voor het Groesbeekse doel langs vloog. Na een uur spelen kwam de verdiende aansluitings treffer wel toen na een snelle uitval de bal goed van rechts werd voorgezet en beheerst door Marco Heersema afgemaakt (2-1). Oeken bleef voor haar kansen gaan waarbij het voetbal, zoals gezegd, weer eens een keer wat beter uit de verf kwam. Er werd continue druk gezet en een kwartier voor tijd leek de gelijkmaker binnen te vallen toen een mooie voorzet van Tijs Hafkamp net langs de buitenkant paal werd getikt. In de laatste vijf minuten wisten de Treffers de, door het opgedrongen Oeken, geboden ruimte te benutten en scoorden nog twee keer. Met 4-1 een wat geflatteerde overwinning voor het technisch vaardige de Treffers. Maar ondanks het verlies liet Oeken af en toe zien het voetballen nog niet verleerd te zijn.

Komende zaterdag 23 maart is de reis naar het Betuwse Zetten waar revanche genomen kan worden op Excelsior dat eerder op de Overkant een 1-1 gelijkspel wist af te dwingen.

Opstelling: Niek Wösten, Jochem Hogeboom, Floris Egbers (65. Tijs Hafkamp ), Jesse Heutink, Nino Schoonman (60. Job Hardijzer), Jelmar Schoonman,Thomas Huisman, Erik-Jan Huisman (46. Melvin van Dam), Marco Heersema, Jeroen van de Berg, Roel van Agtmaal