Oeken weet in storm en regen de punten tegen Zelos niet thuis te houden (1-2)

Het weer was bar en boos, een harde wind dwars over het veld en regelmatig een striemende regen. Beide partijen bleken de grootste moeite te hebben om hun ‘normale’ voetbal te brengen. Dat Zelos er met de buit van door ging had meer te maken met het goed afstraffen van ongelukkige acties in de Oeken defensie. De diehards langs de lijn werden deze middag niet echt verwend. Het slotoffensief van Oeken was daar voor dan wel een bescheiden compensatie, maar punten leverde het niet op.Het eerste kwartier leek Zelos een overwicht op te bouwen, maar meer dan een grote (niet benutte) kans, bij een wat avontuurlijke actie van de Oeken keeper leverde dat niet op. In die periode kwamen de zebra’s niet verder dan één nette aanval. In het volgende kwartier leek Oeken wat meer de bepalende partij en dat leverde zelfs na 25 minuten een op zich prachtige treffer van Roel van Agtmaal op, die randje zestien zich behendig vrij maakte en in één keer van uit de draai onhoudbaar in de linker beneden hoek doel schoot (1-0). Het spel van beide kanten werd er intussen in storm en regen niet beter op. Er werd veel te weinig over de grond en in de voet gespeeld, beide teams waren erg onrustig en veel te weing ballen kwamen aan. Na een half uur kon Zelos weer op gelijke hoogte komen toen een voorzet van rechts door een vrijstaande aanvaller gemakkelijk kon worden ingetikt (1-1).

Oeken leek zich even te herpakken waarbij Coen Hagedoorn nog een keer goed op de linker beneden hoek leek te mikken, helaas vloog de bal voorbij de paal. Vlak voor rust was het wel Zelos dat een flink misverstand in de Oeken defensie wist af te straffen en de leiding kon nemen (1-2).

In de tweede helft had Oeken meer het initiatief en dat leverde wel een aantal aardige kansen op maar verder dan een treffer op de paal van Roel van Agtmaal en een kopbal van Coen Hagedoorn leverde dat niet op. Helaas voor Oeken dus geen punten deze keer. Volgende week zaterdag 16 maart is er een uitduel in amateur-voetbal mekka Groesbeek tegen het (zaterdag) ‘opleidings team’ van de Treffers. Een mooie gelegenheid om de voetbal-lijn van eerdere wedstrijden weer op te pikken en het vertrouwen weer wat te verstevigen.

Opstelling: Niek Wösten, Jan-Joost Heezen, Jesse Heutink, Nino Schoonman, Jelmar Schoonman, Jeroen van de Berg (55. Floris Egbers),Thomas Huisman, Erik-Jan Huisman (50. Jochem Hogeboom), Marco Heersema, Coen Hagedoorn (65. Melvin van Dam), Roel van Agtmaal