Oeken ziet voorsprong na rust weggepoetst door ontketend Be Quick (2-5)

Verslaggever: Wim Strick

Oeken heeft thuis tegen Be Quick één helft op een verrassing kunnen hopen. Maar een 2-0 voorsprong bleek niet genoeg om de gasten in de tang te houden. De laatsten kregen kennelijk een boost toen ze vlak voor rust met 10 man kwamen te staan en duidelijk toonden flink wat individuele kwaliteit in huis te hebben. Oeken werd na de thee overrompeld en mede daardoor waren binnen 10 minuten de rollen omgedraaid.

In de thuiswedstrijd tegen één van de favorieten voor de titel in de zaterdag 3e klasse A, Be Quick uit Zutphen, startte Oeken voortvarend. De gasten zetten wel druk maar werden nauwelijks gevaarlijk. Oeken kon zich steeds meer aan de druk ontworstelen en dat leverde na 10 minuten een voorsprong op. Roel van Agtmaal kon rechts over de vleugel vrij opstomen en lepelde de bal van afstand fraai over de Zutphense goalie in de linker bovenhoek (1-0). Die lijn werd doorgezet. Tien minuten later moest de Zutphense lat een vrije trap van Julian van Hummel keren. En in 25e minuut was het weer feest voor spelers en supporters toen een vlotte combinatie via Roel van Agtmaal en Coen Hagedoorn doeltreffend door Marco Heersema werd afgerond (2-0). Daarna was er nog een uitgelezen kans voor Oeken om de afstand te vergroten maar Coen Hagedoorn zag zich gestuit de door de Be Quick goalie. De kentering leek tien minuten voor rust te komen toen Be Quick slim een strafschop binnenhaalde en verzilverde (2-1). De penaltynemer Hermani de Andrade mocht daarna met direct rood inrukken vanwege slaan van een tegenstander.

Kennelijk bracht het feit dat daarna iedereen bij Be Quick een stapje meer moest doen het elftal echt aan het draaien. Want nadat Oeken keeper Niek Wösten vlak voor rust nog een inzet had overgetikt, werden de zebra’s binnen een minuut na de hervatting verrast door een schot via de onderkant van de lat (2-2). Vijf minuten later was het al 2-3 toen een lage Be Quick inzet via een been in de uiterste hoek verdween. En in de 60e minuut was het pleit bijna beslecht toen Oekens balverlies op het middenveld vakkundig werd afgestraft (2-4). Even nadat Jelmar Schoonman na zijn 2e geel mocht vertrekken werd de beslissende 2-5 gescoord. Oeken probeerde daarna de score nog wat draaglijker te maken en zat daar een paar keer dichtbij. De Be Quick doelman bleek echter met een paar reddingen een onneembare hindernis.

Volgende week zaterdag 15 december is de laatste wedstrijd voor de winterstop uit bij koploper Dieren.

Opstelling: Niek Wösten, Julian van Hummel, Nino Schoonman, Jesse Heutink, Jochem Hogenboom, Jelmar Schoonman, Erik-Jan Huisman, Daan Egbers (75. Melvin van Dam), Coen Hagedoorn (80. Tijs Hafkamp), Marco Heersema, Roel van Agtmaal

© Wim Strick  https://www.oeken.nl/