OERRR Braakballen pluizen – Veluwezoom (herhaalde oproep).

Kom braakballen pluizen in Bezoekerscentrum Veluwezoom op zondag 28 januari en ontdek wat uilen allemaal eten! Aanmelden doe je via Natuurmonumenten.nl. Kosten per kind voor deelname aan deze activiteit: € 4,00 voor leden Natuurmonumenten en kinderen van OERRR en € 7,00 voor niet-leden. Ouders hoeven zich voor deze activiteit niet aan te melden.

Braakballen
Uilen braken de restanten van hun prooi uit als een bal….. een braakbal. Als je ze met een pincet uit elkaar peutert en bekijkt met een loep, dan zie je wat de uil allemaal gegeten heeft. Je vindt bijvoorbeeld de botjes van vogels of kikkers. Of je ontdekt schildjes van kevers of de haren en botjes van muizen in een braakbal. Na een presentatie over uilen gaan we aan de slag.

Vergelijk de botjes op een zoekkaart
Hoe weet je welk botje bij welk dier hoort? Iedereen krijgt een zoekkaart waarop alle botjes afgebeeld staan. Zo zie je welke muis de uil gegeten heeft. Is het een veld-, bos-, spits- of woelmuis? Plak de botjes op de zwarte kaart en vergelijk ze met de botjes op de zoekkaart. Je ziet heel snel welk beestje het is. Dit kaartje met de botjes er op krijgen de kinderen natuurlijk mee naar huis.

Bereikbaarheid
In verband met het milieu en de beperkte parkeergelegenheid, raden wij aan gebruik te maken van openbaar vervoer of op de (elektrische) fiets te komen. Nationaal Park Veluwezoom is goed bereikbaar met de trein (sprinter Arnhem – Zutphen v.v.) en er is een goede busverbinding. Vanaf het station in Rheden en de bushalte is het ongeveer 10 minuten lopen naar het Bezoekerscentrum.   

Wie, waar en wanneer?

Voor wie:                  Voor kinderen vanaf  6 jaar
Datum:                      Zondag 28 januari 2018
Tijdstip:                    starttijden: 11.00 – 12.00 – 13.00 uur

Waar:                         Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden
Aanmelden via:        www.natuurmonumenten.nl/activiteiten