OERRR Paddenstoelen op 14 okt.

Ga op zondagmiddag 14 oktober om 14.00 uur mee speuren naar paddenstoelen in Nationaal Park Veluwezoom en ontdek hun grootste geheimen. De kosten voor deelname aan deze activiteit zijn € 4.00 voor kinderen van OERRR en kinderen van leden t/m 12 jaar. Kinderen die geen lid zijn betalen € 7.00. Ouders / begeleiders leden betalen ook € 4,00 en niet-leden € 7,00.

Aanmelden doe je online via www.natuurmonumenten.nl/kinderen

Herfst paddenstoelentijd
De herfst is het jaargetijde om paddenstoelen eens goed te bekijken. Paddenstoelen zijn er in alle mogelijke vormen, kleuren en soms ook geuren. Het zijn de afvalverwerkers van de natuur, leven vaak van dood hout dat volop voorhanden is in de bossen van Nationaal Park Veluwezoom.

Paddenstoelen herkennen
Ga mee en ontdek de wereld van de paddenstoelen. Als een heuse detective gaan je onderweg zelf een paddenstoel onderzoeken.

Hoe herken je paddenstoelen? Ruikt een stinkzwam? En waar groeit een vliegenzwam eigenlijk? Is een aardappelbovist eetbaar? Tijdens deze paddenstoelenwandeling hoor je het allemaal.

Tip: neem een klein spiegeltje mee. Het is vaak heel leuk om de onderkant van een paddenstoel te bekijken: zitten er gaatjes, buisjes of plaatjes?

Bereikbaarheid
In verband met de natuur en de beperkte parkeergelegenheid, raden wij aan gebruik te maken van openbaar vervoer of op de (elektrische) fiets te komen. Nationaal Park Veluwezoom is goed bereikbaar met de trein (sprinter Arnhem – Zutphen v.v.) en er is een goede busverbinding.

Praktische info

Voor wie:       Gezinnen met kinderen

Aanmelden:  Ticket via: www.natuurmonumenten.nl/kinderen

Waar:             Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden, Heuvenseweg 5a
Datum:
          Op zondag 14 oktober
Tijdstip:         Start tussen 14.00 – 16.00 uur
Advies:          Controleer elkaar na afloop op teken