OERRR WOLVENTOCHT – VELUWEZOOM

Ga op zondag 2 juni van 14.00 – 16.00 uur met de gids mee en maak kennis met de stoere jager, de wolf. De kosten voor deelname aan deze activiteit zijn € 4,00 voor kinderen van OERRR en leden van Natuurmonumenten en € 7,00 voor niet-leden. Dit is een gezinsactiviteit. Ouders én kinderen kopen een kaartje. Doe je mee? Meld je dan snel online aan via Natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-veluwezoomDe das is niet meer het grootste roofdier van Nederland, maar de wolf. Er is al een wolvenpaar gezien op de Veluwe. Dus misschien komen er ook wel jonge pups. Natuurmonumenten is blij met de komst van de wolf.

Huilen als een wolf
Heb je wel eens een wolf horen huilen? Grote kans dat het geluid je kippenvel geeft. Het is prachtig om te horen, maar ook een beetje eng. Wolven huilen om de roedel bij elkaar te houden. We gaan vandaag, net als in een roedel, huilen als de wolven.

Sporen van de wolf
We de wolf niet gaan zien vandaag. Wel vertellen we je wel alles over de sporen die wolven achterlaten. Wist je al dat de pootafdruk van een wolf er ongeveer hetzelfde uitziet als die van een grote hond? Maar wolven laten meer sporen achter. Wat wolven eten is in de keutels te zien. De gids zal je er meer over vertellen.

Wie, waar en wanneer?
Voor wie: Kinderen van 7 – 12 jaar
Datum: Zondag 2 juni 2019
Tijdstip: Van 14:00 uur tot 16:00 uur
Waar: Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden
Aanmelden: Via www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-veluwezoom

Wolf (Canis lupus), Wolven, Hondachtigen (Canidae), Roofdieren (Carnivora), Zoogdieren (Mammalia), fauna, roofdier, zoogdier – Bialowieza National Park, Bialowieski park narodowy, de Bierbrza, Podlaskie, Podlachi, Polen, Europa