Open Dag Dorpshuis Rheden.

Na een rustige zomerperiode zijn de activiteiten weer opgestart in het Rhedense Dorpshuis “Willem de Zwijger”.

Traditioneel  wordt aan het begin van het nieuwe seizoen de Open Dag georganiseerd, dit jaar op zaterdag 15 september van 10.30 – 15.00 uur.

Een gezellige show van activiteiten die geboden worden door de huurders, deze keer met een extra feestelijk tintje: het Dorpshuis bestaat vijf jaar en dat wordt gevierd met o.a. het uitdagende spel Mexicano Loco op het Meester B. van Leeuwenplein. Tevens is de nieuwe brochure met gevarieerde activiteiten tot eind van dit jaar beschikbaar.

Het Dorpshuis is inmiddels een begrip geworden in Rheden en wordt druk bezocht. Voor het bestuur de reden om de 61 jarige Nico Hoeboer aan te stellen als Beheerder.  Hij wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en daarmee het “gezicht” van het Dorpshuis.

Zijn inzet is ervoor te zorgen dat de vrijwilligers in een prettige en collegiale sfeer hun taak kunnen uitvoeren zodat de gasten zich thuis voelen in het Dorpshuis. Als die sfeer goed is ervaren de bezoekers dat ook. Zij verwachten immers een prettige ontvangst en begeleiding in een schoon en ordelijk Dorpshuis.

De nieuwe beheerder streeft er naar de aankleding verder te verbeteren en een “huiselijk” sfeer te creëren  waardoor de inloop functie bevorderd wordt. Initiatieven voor nieuwe activiteiten voor bijvoorbeeld de jeugd en Rhedense inwoners die in een rustige sfeer gezelligheid en ontspanning zoeken zullen actief  ondersteund worden.

Het Dorpshuis wordt uitsluitend door vrijwilligers gerund. Beheerder Hoeboer: “Het is ons doel dit voort te zetten en daar zullen we ons voor inspannen.  We vertrouwen erop dat dit lukt!  Er zijn allerlei mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan het geheel en het blijkt plezierig om in het Dorpshuis mee te werken. Wie daarvoor belangstelling heeft is hartelijk welkom”.

https://dorpshuisrheden.info/