Open Monumentendag: Ervaar de historie van boerderij Groote Modderkolk

Loenen, september 2017

Dorpsgenoot en grootindustrieel Willem Albert Scholten uit Loenen keert terug naar zijn geboortegrond! Kom zaterdag 9 en zondag 10 september luisteren naar zijn levensgeschiedenis met bijzondere anekdotes. Tussen 10 en 16 uur organiseert Natuurmonumenten elk 1,5 uur rondleidingen vanaf de ronde bank op het erf van boerderij de Groote Modderkolk.

Naast de verhalen zijn er oude tractoren en kun je de historie van het erf herleven aan de hand van kijkdozen en fotocollages. Deelname is gratis en per rondleiding kunnen maximaal 20 deelnemers mee. Waar? Boerderij de Groote Modderkolk, Vrijenbergweg 24b, 7371 AA Loenen.

Willem Albert Scholten

Wat maakte Willem Albert tot wie hij werd? Van dorpsgenoot tot een succesvolle internationale grootindustrieel, die zich later in Groningen en omgeving vestigde. Hij wordt gezien als ’s werelds eerste landbouwindustrieel. Stichter van 24 fabrieken in binnen en buitenland met aardappelmeel, aardappelmoutwijn, strokarton en turf strooisel. Hij behoorde tot een van de rijkste mannen van de 19e eeuw.

Open Monumentendag

Natuurmonumenten opent in het weekend van 9 en 10 september de deuren van meer dan 30 unieke gebouwen. Ervaar bijzondere verhalen over ‘Boeren, burgers en buitenlui’, het thema van Open Monumentendag 2017.

Voor meer informatie over het gebied: www.natuurmonumenten.nl/ loenense-enk