Opgelet ! nieuwe datum Kees van Beijnum bij de Boekensteun in Brummen

Op verzoek van Kees van Beijnum zelf wordt de lezing in bibliotheek Brummen van donderdag 8 maart verzet, naar vrijdag 9 maart.

Op vrijdag 9 maart is bij de Boekensteun romancier Kees van Beijnum te gast. In Brummense bibliotheek komt hij voorlezen uit eigen werk en vertellen over zijn nieuwste boek, Het mooie seizoen.

Kees van Beijnum (1954) groeide op aan de Zeedijk in Amsterdam, waar zijn ouders een café hadden. De ervaringen die hij daar opdeed, zijn regelmatig terug te vinden in zijn boeken. Na enige tijd als journalist te hebben gewerkt, debuteerde hij in 1994 als romanschrijver. Sindsdien schreef hij elf romans, die onderling heel verschillend van sfeer zijn. Een aantal van zijn romans werd zelfs verfilmd, met door de schrijver zelf geschreven scenario’s.

Een echte doorbraak maakte Van Beijnum met zijn bestseller De oesters van Nam Kee (2002), over de afdaling van een achttienjarige jongen in het criminele circuit.

Al snel volgde de verfilming, met in de hoofdrollen Katja Schuurman en Egbert Jan Weber, die ook een groot succes werd. Zijn spannende nieuwste roman, Het mooie seizoen, verscheen afgelopen jaar. De schrijver beschrijft daarin de mediahetze die ontstaat als een kind verdwijnt dat onder de hoede van een begeleidster van probleemgezinnen staat.

Kaarten zijn à €6,00 voor niet-donateurs in de voorverkoop te koop. Reserveren kan via
stichtingdeboekensteun@gmail.com. Zo bent u zeker van een plaats. Op de avond zelf zijn in de bibliotheek van Brummen de resterende kaarten te koop. Voor donateurs is de lezing gratis. Op
www.bibliotheekbrummenvoorst.nl kunt u alles vinden over de vele andere activiteiten van De Boekensteun.