Phoenix en De IJsselzangers schitteren tijdens Christmas Proms

Maar liefst 600 mensen kwamen vorige week vrijdagavond af op het gezamenlijk kerstconcert van Vrouwenkoor Phoenix en de mannen van De IJsselzangers. Deze Christmas Proms 2018 werd gehouden in de mooie Walburgiskerk in Zutphen.

De 60 vrouwen van Phoenix gaven gelijk hun visitekaartje af met geweldige nummers als Gloria en het altijd indrukwekkende Ave Maria.

Phoenix Proms

Phoenix Proms

De zuivere laatste noten galmden lang na door de prachtige akoestiek van de enorme kerk. De vrouwen brachten onder de bezielende leiding van dirigent Klaas van der Hoeven en pianiste Tatyana Larina voor en na de pauze veel afwisseling met onder meer When you believe, Lulajze, Calypso Carol, Cantique de Jean Racine, Walking in the air en Mary did you know.

Indrukwekkende soliste

De mannen deden niet onder voor het vrouwenkoor en zongen, zowel a capella als met begeleiding van kerkorgel of piano, mooie nummers als Heilige Nacht, Maria Wiegenlied, Tollite Hostias, Santo en King all Glorious. Soliste Marlieke Haandrikman was daarbij de kers op de taart met haar werkelijk indrukwekkende stem. De IJsselzangers staan onder leiding van dirigent Paul Michèl Tijssen. Tatiana Laryna begeleidde beide koren prachtig op de piano terwijl organist Jeroen Pijper tussen de bedrijven liet horen dat hij heel wat in huis heeft op het kerkorgel. De samenzang met de volle kerk maakte de sfeervolle avond compleet en zond iedereen met het ultieme kerstgevoel naar huis.

Kippenvelmomenten

Dirigent Klaas van der Hoeven sprak aan het eind van de avond over kippenvelmomenten met zijn vrouwenkoor: “We mogen terugkijken op een geslaagd concert! De kerk is qua klank heel fijn natuurlijk, maar zonder inzet en enthousiasme gaat het niet. Het was zuiver, gedragen, betrokken, vanuit het hart, blij en stemmig. Ik heb genoten.”

Heb jij ook genoten en wil je ook zo prachtig zingen in een koor? Vrouwenkoor Phoenix houdt op 17 en 24 januari een open repetitie. Meer info: www.vrouwenkoorphoenix.nl. De mannen bieden binnenkort twee koorscholingsavonden. Zie www.ijsselzangers.nl.