Pinksterfestival Brummen Veelzijdig programma voor jong en oud

Voor de 26e keer wordt met Pinksteren in Brummen het Pinksterfestival gehouden. Het meerdaagse evenement, dat dit jaar van 7 tot en met 10 juni duurt, zorgt met een veelzijdig programma voor een groot spektakel. Voor jong en oud is er van alles te beleven.Theater, kunst en muziek vormen vaste onderdelen in de programmering. Zaterdagavond 8 juni zetten vanaf 19.00 uur lokale gezelschappen en artiesten het dorp op stelten. Bezoekers die vooraf een hapje willen eten, kunnen op het Marktplein aan tafel schuiven voor het Theaterdiner. Professionele koks bereiden daar voor hun gasten tongstrelende gerechten. Zondag 9 juni vindt van 13.00 tot 19.00 uur de TheaterEtappe plaats. Cabaret, muziek, poëzie en dans, er is genoeg vertier om er een fantastische middag van te maken. Waar bezoekers op deze dag zeker ook een kijkje moeten gaan nemen, is de kunstmarkt. Lokale en regionale kunstenaars bieden er van 12.00 tot 17.00 uur hun creatieve producten te koop aan.

Pinkstermarkt
Maandag 10 juni wordt de traditionele Pinkstermarkt gehouden. Bezoekers kunnen struinen langs kraampjes met onder meer curiosa, kleding, schoenen en fruit. Snuffelen tussen boeken kan op de boekenmarkt die dit jaar een nieuwe plek in de omgeving van de kerk heeft gekregen. Voor een vrolijke noot zorgen shantykoren met nieuw en oud repertoire en daarnaast vermaken straatartiesten het publiek met hun acts.

Fietstocht
Tijdens de jubileumeditie van het Pinksterfestival Brummen dat vorig jaar werd gevierd, stond er voor het eerst een fietstocht op het programma. Het bleek een schot in de roos. De Stichting Pinksterfestival Brummen ontving veel positieve reacties van de deelnemers. Voor fietsliefhebbers is ook dit jaar op zaterdagmiddag een mooie route uitgestippeld. De tocht voert door het prachtige natuurgebied de Loenermark.

Jeugd
Voor leerlingen van de basisscholen in Brummen begint het feest al op vrijdag met de TheaterEtappe voor de jeugd. Daarnaast is er tijdens het pinksterweekend veel te zien en te doen op het Kinderplein.