Politiek Café 19-03-2018

Het Politiek Café is een initiatief van bibliotheek Brummen|Voorst en lokale omroep RTV Veluwezoom,

Maandagavond 19 maart 2018 organiseerde Politiek Café in centrale hal gemeentehuis het grote slotdebat gemeenteraadsverkiezingen
De zes politieke partijen in de gemeente Brummen, gingen voor het laatst met elkaar in debat in de centrale hal van het Brummense gemeentehuis.

De avond was uiteraard ook rechtstreeks te beluisteren via RTV-Veluwezoom, en de entree was gratis.

 

Verslag Politiek Café 19-03-2018

Maandagavond liep vanaf 19.30 u de centrale hal van het gemeentehuis in Brummen langzaam maar zeker vol.

De 6 lijsttrekkers werden door het team van RTV Veluwezoom voorzien van een zender, en stipt om 20.00u begon het debat onder leiding van Piet Buwalda als gespreksleider.

Hennie Beelen ( GroenLinks), Dity Zuidwijk-van Lenthe (CDA), Harold Raben (D66), Mame Douma (Lokaal Belang), Peter-Paul Steinweg (VVD) en Berend Klok (PvdA), hadden de taak om zoveel mogelijk de inwoners van de gemeente Brummen van informatie te voorzien, en de standpunten van de politieke partij die zij in de gemeente Brummen vertegenwoordigen toe te lichten en te verdedigen.<!–more–>

Het debat duurde bijna 2 uur, en was verdeeld over zes gespreksronden, verschillende onderwerpen passeerden de revue, met thema’s zoals het nieuwe bestemmingsplan voor Eerbeek, de zelfstandigheid van de gemeente Brummen, de natuurlijke omgeving, maar ook de afvalstoffenheffing.

Zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart , neemt de spanning behoorlijk toe, en dit was ook duidelijk te merken bij de lijsttrekkers.

Soms leken partijen zich te vinden op bepaalde onderwerpen, en leken er al coalities te ontstaan, maar op andere momenten bleken die zelfde partijen volledig oneens te zijn over bepaalde onderwerpen.

Iedereen was zich ervan bewust, dat alleen de kiezer het woensdag a.s. uiteindelijk voor het zeggen heeft, en dus de uitslag nog heel ongewis is.

De organisatie van het Politiek Café was in handen van Bibliotheek Brummen/Voorst en RTV Veluwezoom,

Foto’s zijn te vinden op onze facebookpagina.

Foto: © Annelies van Klinken

Geplaatst door Radio & TV Veluwezoom Nieuws op dinsdag 20 maart 2018

Het debat is terug te beluisteren via de volgende linken

1e uur

2e uur

 

Weet u nog niet op welke partij u gaat stemmen. Hieronder staan de verschillende verkiezingsprogramma’s.