Portret Cees Schneiders voor promotie van Brummen Eerbeek

Cees Schneiders portretteert de historische papierfabriek De Middelste Molen en de omgeving van Brummen Eerbeek. Hij is één van de 40 vrijwilligers, die de fabriek draaiende houdt. De fabriek maakt papier met behulp van de stoommachine en het waterrad. “Mensen vinden het prachtig om te zien hoe papier ontstaat uit poep of uit een t-shirt.” Kinderen en volwassenen kunnen zelf papier scheppen in diverse workshops van De Middelste Molen en Het Oude Klooster. Een rondleiding is leuk, maar zelf papier scheppen is natuurlijk nog veel leuker. “Daar moeten ze hier voor komen”, aldus Cees Schneiders.

Papier is cultuurhistorisch erfgoed van Eerbeek. Vroeger draaiden de raderen van honderden watermolens op volle toeren.

Cees Schneiders

Cees Schneiders

Eerbeek had immers schoon en stromend water. Nu is niet alleen het water uit de Eerbeekse beken schoon, maar ook het afvalwater van de papierfabrieken. Industriewater Eerbeek zuivert het afvalwater voor hergebruik en realiseert daarmee één van de circulaire ambities van de papierindustrie.

Bezoekers kunnen genieten van het cultuurhistorische erfgoed met de fietsroute Papier-Hier in Eerbeek, met de wandeling de Bekenstichting en met rondleidingen, demonstraties en workshops van De Middelste Molen en Het Oude Klooster. Meer informatie is verkrijgbaar op de website van Visit Brummen Eerbeek, www.visitbrummen-eerbeek.nl, en bij de VVV winkels, Primera Bosman in Brummen en Boekhandel Hendriks in Eerbeek.

Het portret van Cees Schneiders, De Middelste Molen, is gepubliceerd op de website van Visit Brummen Eerbeek,
www.visitbrummen-eerbeek.nl en wordt ook gepubliceerd op de Facebookpagina van VVV Brummen Eerbeek en door Vrienden van de stichting, horecagelegenheden, accommodaties, toeristische organisaties en door gemeente Brummen. Met de promotiefilm nodigt Visit Brummen Eerbeek bezoekers, en zeker ook bewoners, uit om te genieten van Brummen Eerbeek en de directe omgeving.

Naast Cees Schneiders is er al een portret gepubliceerd van Elis Ligtlee, Ruben Smit, Johan van Zadelhoff en Jan Strijker De promotiefilms passen in de reeks uitgaven van Visit Brummen Eerbeek: Het vierkante magazine met een overzicht ‘wat is er te doen’, de folder ‘39x overnachten in Brummen Eerbeek’ en vele wandel- en fietsroutes. Uitgaven met duidelijke bewegwijzering en leuke achtergrondinformatie.