Portret Elis Ligtlee voor promotie van Brummen Eerbeek

Elis Ligtlee heeft de hoofdrol in een nieuwe promotiefilm van Stichting Visit Brummen Eerbeek. 

Elis Ligtlee Foto © Visit Brummen Eerbeek

Elis Ligtlee Foto © Visit Brummen Eerbeek

Elis Ligtlee is olympisch kampioen Baanwielrennen Keirin, Rio de Janeiro 2016. Ze heeft heel wat rondjes gefietst vanuit Eerbeek.

De film is geschoten rondom de Posbank, een hoog punt in het heuvelachtige gebied van Nationaal Park Veluwzoom, grenzend aan Eerbeek. “Het is hier zó mooi, omdat het zó uitgestrekt is, je kunt zó ver vooruit kijken.” Voor bewoners en bezoekers van Brummen Eerbeek is de Posbank verplichte kost. Je móet daarheen om te genieten van de uitzichten, de heidevelden, de Afrikaans aandoende ‘savannen’, het bos, het wild, de routes. Het liefste elk seizoen weer, omdat de natuur steeds weer anders is.

Racefietsers, die een weekendje of weekje op bezoek zijn in Brummen Eerbeek, komen al gauw op de Posbank.

Elis Ligtlee: “Wij hebben hier getraind met de selectie op het zwaarste punt van de Posbank, waar ook de Giro overheen is gekomen. En ik kan je vertellen dat dat heel zwaar is.” Maar de Posbank en de omgeving van Brummen Eerbeek is fraai voor alle fietsers, al dan niet extra aangedreven door een batterij. Elis Ligtlee: “Ik vind de Posbank wel een hele mooie plek om te fietsen. Zowel sportief als recreatief.”

Fiets een trainingsronde van Elis Ligtlee. De route is 60 kilometer en gaat over brede fietspaden en mooie weggetjes, langs de IJssel, over de Posbank en de Giro d’Italia streep en door het buitengebied van Brummen Eerbeek. De route heet ‘De 8 van Brummen Eerbeek’ en is gratis beschikbaar op de website van Visit Brummen Eerbeek, www.visitbrummen-eerbeek.nl, en bij de VVV winkels, Primera Bosman in Brummen en Boekhandel Hendriks in Eerbeek.

De promotiefilm wordt gepubliceerd op de website van Visit Brummen Eerbeek, www.visitbrummen-eerbeek.nl en zal ook gepubliceerd worden op de Facebookpagina van VVV Brummen Eerbeek en door Vrienden van de stichting, horecagelegenheden, accommodaties, toeristische organisaties, RTV Veluwezoom, en vanzelfsprekend gemeente Brummen. Met de promotiefilm nodigt Visit Brummen Eerbeek bewoners en bezoekers uit om te genieten van Brummen Eerbeek en de directe omgeving.

Naast Elis Ligtlee is er al een portret gepubliceerd van Ruben Smit, Johan van Zadelhoff en Jan Strijker en komen promotiefilmpjes uit van Cees Schneiders en Nico Aaldering. De promotiefilmpjes passen in de reeks uitgaven van Visit Brummen Eerbeek: Het vierkante magazine met een overzicht ‘wat is er te doen’, de folder ‘39x overnachten in Brummen Eerbeek’, twee wandelroutes, vijf fietsroutes en één autoroute. Uitgaven met duidelijke informatie en leuke achtergrondinformatie.