Programma kunstweekend Loenen definitief

Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 september organiseert natuurkampeerterrein Zegenoord aan de Droefakkers in Loenen (Veluwe) kunstweekend ‘Landschapsbeleving plein air’. Zaterdag 8 september is een workshopdag, waarbij de poort ook open staat voor niet-kampeerders.

Deelname aan een workshop is laagdrempelig, de kosten variëren van € 2,50 tot € 8,- voor alleen het gebruik van materiaal. Een aantal grote tenten garandeert een mooie dag, ook bij minder goed weer.

Het programma start op zaterdag 8 september om 11.00 uur met een poëzieoptreden van onder andere de bekende dichter Laurens Hoevenaren uit Brummen.

Vanaf 12.00 uur beginnen de verschillende workshops. De Loenense kunstenares van atelier ’t Arthuus gaat met liefhebbers bezig het landschap te schilderen, vakfotograaf Ruud Smit van atelier Metruudsmit uit Doesburg brengt deelnemers met hun eigen fototoestel of mobiel de fijne kneepjes van het leren kijken bij.

Foto;; ©Natuurkampeerterrein Zegenoord

Foto; ©Natuurkampeerterrein Zegenoord

Maar men kan ook een armband maken bij Eline Bokhoven uit Tilburg of een hanger van speksteen bij kunstenares Marjorie Olde Monnikhof van atelier MOM Beeldende Kunst uit Loenen. Mirjam Bakker uit Rheden gaat aan de slag met de techniek van inkttekenen met fijne penselen. Docent handvaardigheid Bjorn Bongaards uit Tilburg laat katoenen tassen bedrukken met natuurlijke materialen en voor kinderen is ’s middags het maken van een Mexicaanse piñata een feest. Hilde Huizinga uit Assen organiseert een workshop landart, ook speciaal voor kinderen van alle leeftijden. De activiteiten eindigen om 16.00 uur.

Naast de workshops zijn er exposities van enkele deelnemende kunstenaars, terwijl de koffiewagen van stichting Vrienden van de Loenense Bossen zorgt voor koffie en thee. De aanwezige kampeerders kunnen ’s avonds nog genieten van bijzondere kampvuurkunst en lichtkunst op het prachtige kampeerterrein.

Kampeerders kunnen een plek op de camping voor tent, camper of caravan reserveren via de website
www.goedkamp.nl , link Zegenoord. Het noodzakelijke ‘groene boekje’ is ook op het terrein verkrijgbaar.