Scholenwedstrijd dit jaar in teken van biodiversiteit Basisschool De Enk wint Wisseltrofee Duurzaamheid

Brummen/Eerbeek – Groep 5-6 van de Eerbeekse basisschool De Enk heeft de Wisseltrofee Duurzaamheid gewonnen. De leerlingen kregen de trofee maandag 27 mei van wethouder Margriet Wartena.

De Wisseltrofee Duurzaamheid is de eerste prijs voor een jaarlijkse scholenwedstrijd, die deze keer in het teken stond van biodiversiteit. Leerlingen kregen de opdracht om een insectenhotel te maken en dit een goede plek te geven bij school. Met als doel: bijen en andere insecten aantrekken. Voorafgaand hadden de kinderen van vrijwilligers van het IVN een gastles gehad over biodiversiteit. Zo ontdekten de leerlingen waarom variatie in dier- en plantensoorten belangrijk is. En met de zelfgebouwde insectenhotels zorgen ze zelf ook voor meer biodiversiteit.

Origineel
De jury vond het insectenhotel van De Enk het beste. Het is aantrekkelijk en origineel ingericht. En lijkt goed en veelzijdig aan het doel te gaan beantwoorden. Het hotel bevat veel en veelsoortig materiaal, geschikt voor diverse insectensoorten. Bovenop groeien ook nog eens bloeiende planten. Een mooie winnaar dus! De gedeelde 2e en 3e plaats was voor de Sterrenbeek en de Oecumenische school. De Van Leeuwenschool werd 4e en De Triangel eindigde op de 5e plek.

Duurzame thema’s
De gemeente Brummen reikt sinds 2017 elk jaar de Wisseltrofee Duurzaamheid uit aan een van de basisscholen in de gemeente. Dit om kinderen actief aan de slag te laten gaan met duurzame thema’s.