SCHRIJVER ‘GRAND HOTEL EUROPA’ IN BRUMMEN

Op dinsdag 29 januari is Ilja Leonard Pfeijffer, auteur van bestseller ‘Grand Hotel Europa’, te gast in de Brummense bibliotheek. Hij komt speciaal in de Poëzieweek naar onze gemeente om te vertellen over zijn nieuwe boek, èn om ons een kijkje te gunnen in de keuken van zijn schrijverschap.

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) is classicus, dichter en schrijver. Hij schrijft vanuit de opvatting dat ‘onbegrijpelijke poëzie altijd beter is dan makkelijke poëzie’. De vorm van zijn gedichten is klassiek, maar binnen die grenzen is hij constant op zoek naar vernieuwing. Pfeijffer ontving onder andere de VSB-Poëzieprijs voor zijn bundel ‘Idyllen’ (2015).

Sinds 2008 woont Pfeijffer het grootste deel van het jaar in de Noord-Italiaanse stad Genua. In zijn werk is de Italiaanse cultuur en maatschappij sindsdien een terugkerend thema. Sinds 2002 schreef hij zes romans, waaronder ‘La Superba’ (2013), waarvoor hij de Libris Literatuurprijs ontving, en ‘Peachez’ (2017).

Eind 2018 verscheen ‘Grand Hotel Europa’, door de NRC ‘de roman van het jaar’ genoemd. Het boek gaat over de huidige Europese culturele identiteitscrisis: het is een satire op Europa als ‘recreatiegebied voor de rest van de wereld’. Pfeijffer legt het massatoerisme onder de loep en vraagt zich af hoe ons continent nog een eigen identiteit kan blijven behouden.

Kom op 29 januari naar De Boekensteun voor een uniek inkijkje in de werkwijze van een van de meest toonaangevende schrijvers van dit moment!

Aanvang van de avond is 20:00 uur. Voor donateurs is de lezing gratis. Aanmelden via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl De Boekensteun.