Shantykoor “De IJsselboei” valt in de prijzen!

Afgelopen 6 december 2016 bestond Shantykoor ‘De IJsselboei’ met de thuishaven Brummen 10 jaar. Dit jubileum is het koor dit jaar goed aan het vieren.
Een geslaagd eigen festival op 2e Pinksterdag was het hoogtepunt voor deze zeemannen en vrouwen.

Nadat ze de maand juli vakantie hadden genoten begon het koor op vrijdag 4 augustus weer met repeteren. Direct daarna namen ze al deel aan een festival in Nunspeet, dus even de stembanden weer wat laten wennen is dan noodzakelijk. Zoals het wel vaker gaat was ook in dit geval de generale voor genoemd festival niet geweldig.
Het koor begon ook nog in de regen, maar die bui trok gelukkig snel verder de Veluwe op en er kwam zelfs zo nu en dan een mooie bak zon achter de wolken vandaan. De locatie waar gezongen mocht worden was prima te noemen. Een mooi groot podium op het marktplein hartje Nunspeet.
In afwijking van vele andere festivals wordt in Nunspeet het zingen, choreografie, presentatie en interactie met het publiek beoordeeld door een deskundige jury. Dit brengt toch wel wat spanning met zich mee.
Met de boodschap “vooral lekker zingen en genieten” op zak, werden door “De IJsselboei” 3 blokken van 20-25 minuten gezongen. Kennelijk deden ze dit erg goed omdat het koor aan het einde van de dag de beker voor de 2e prijs op kon halen. Een 2e prijs in een veld van 15 koren uit alle windstreken, ja zelfs een paar Duitse koren. Helemaal top dus en een leuke kroon op het jubileumjaar. Dirigent Bart Willemsen is uiteraard trots op wat hij tot op heden met ‘De IJsselboei’ heeft bereikt.
Het koor treedt binnenkort nog op in een verzorgingshuis (besloten) en de 20e van deze maand treden ze op bij de Bataviawerf, waar bezoekers dus van het koor kan genieten en koorleden kunnen op hun beurt weer genieten van wat op de werf allemaal te bekijken is.
Als u een keer een repetitie wilt bijwonen, kom dan op vrijdagavond naar Brummen, Van Limburg Stirumplein 5. Hier repeteert het koor van 20.00 – 22.00 uur in gebouw ‘Plein 5’.

Shantykoor De IJsselboei

Shantykoor ‘De IJsselboei’