SJO Oeken-Brummen JO11-3 kampioen!

BRUMMEN – Wat een mooi seizoen heeft het derde team van “Jongens onder 11 jaar” (JO11-3) ervan gemaakt! De JO11-3 knokte voor ieder (doel)punt. En dit bleek van doorslaggevend belang. Op de laatste speeldag had Oeken-Brummen, net als Sportclub Lochem en v.v. DEO uit Borculo, 19 punten uit 8 wedstrijden. Daarnaast hadden Oeken-Brummen en Lochem een gelijk doelsaldo van +27. Hoewel Lochem meer doelpunten had gemaakt, had Oeken-Brummen de minst gepasseerde defensie.

Het werd dus een spannende ontknoping! De laatste speeldag was op 25 mei. De wedstrijden stonden na elkaar gepland. Oeken/Brummen moest al om 8.45 uur aantreden in Laren tegen Witkampers. De concurrentie speelde later die ochtend. Dus het werd pas in de loop van de dag duidelijk wie er kampioen zou worden. Na een wat stroef begin kwamen de mannen van Oeken-Brummen op een 0-3 voorsprong.

En toen, viel een tegendoelpunt, terwijl juist ieder doelpunt van belang was. Zou het nog goedkomen? Gelukkig scoorden de jongens weer gauw aan de juiste kant en liep de ploeg uit naar een 8-1 winst. Omdat de jongens wonnen, werd de ploeg bij terugkomst al gehuldigd in Brummen. Na een ronde toeterend door het dorp, was er friet en kregen de kampioenen een medaille van het bestuur. Later op de dag bleek dat de concurrenten ook gewonnen hadden, maar dat Oeken-Brummen één doelpunt meer heeft gemaakt. Kortom, de echte kampioen!