Smakelijk Eten Literaire daghap, literair café met Marjoleine de Vos en open podium

Op woensdag 6 februari 2019 organiseert de werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting Brummen weer een literair café. Het thema is Smakelijk eten. Dit keer is dichter en NRC-redacteur Marjoleine de Vos te gast.

Zij schrijft een tweewekelijkse column in de NRC. Haar meest recente boek heet Doe je best: Lof van het ongrijpbare leven (2018). Om de avond extra feestelijk te maken heeft De Vroolijke Frans speciaal voor bezoekers van het literair café die van tevoren komen eten een Literaire Daghap: Vis, zwemmend in roomsaus, naar de titel van een van de boeken van Marjoleine de Vos.
Bij uitgeverij Van Oorschot verschenen dichtbundels als Zeehond graag (2000), Kat van sneeuw (2003) en Het waait (2008). Een keuze uit haar NRC-columns van 2005-2011 werd gebundeld in Het is zo vandaag als altijd. Over kookkunst schreef ze De thuiskok (2005) en Een vis, zwemmend in roomsaus (2009). Zij heeft verschillende bloemlezingen samengesteld, waaronder een verzameling gedichten van Rutger Kopland.

De zaal van De Kleine Frans bij De Vroolijke Frans aan de Knoevenoordstraat 51 is open vanaf 19.45 u. Marjoleine de Vos zal voor de pauze voordragen uit eigen werk. Bas Witteveen uit Oeken zorgt voor de muzikale omlijsting. Aanvangstijd van de voordracht is 20.00 uur precies. Na de pauze zullen talenten uit de gemeente Brummen aan de beurt komen met bijdragen over het thema Smakelijk Eten. Gedichten, een lied of een verhaal of column van maximaal 5 minuten kunnen elkaar afwisselen. Winnaar of winnares van de Kleinegeit wordt diegene die de meest opmerkelijke bijdrage levert.
Als afsluiting leest de winnaar van de vorige keer een column voor.

Toegang is gratis, wel graag van tevoren aanmelden op taalmarkt@brummencultuur.nl
Als u ook wilt eten bij de Vroolijke Frans graag ook even aangeven met hoeveel personen u komt, en van ons het advies om tussen 18 en 18.30 te arriveren bij het restaurant. De prijs voor de daghap is €22,50, inclusief olijven en brood vooraf en bijgerechten als groente en sla.

Meld u aan bij taalmarkt@brummencultuur.nl of bel Marguerite: 06-25464982
Er is een maximum aantal inschrijvingen voor het open podium, dus zorg dat u er snel bij bent.

foto Marjoleine de Vos