Smikkelen en smullen in de stoomtrein

In de meivakantie extra rijdagen met de stoomtrein
Bekijk de ontluikende Veluwe vanuit een heel bijzondere hoek: vanuit een rijdende stoomtrein!
Tijdens de voorjaarsvakantie rijdt de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij VSM weer over de ontwakende Veluwe. Naast de wekelijkse dienstregeling op zondag zijn in er de meivakantie extra rijdagen op dinsdag 30 april, woensdag 1 mei en donderdag 2 mei. Tijdens de stoomtreinrit is er in Beekbergen ruimschoots de tijd om de nostalgische sfeer van het imposante stoomdepot te proeven.Nieuw: Pannenkoekentrein in de meivakantie!
De VSM heeft dit jaar wat nieuws! Op dinsdag, woensdag en donderdag (30 april – 2 mei) smullen groot en klein van een pannenkoekenlunch tijdens een stoomtreinrit. Op deze drie voorjaarsvakantie-dagen rijdt een historisch luxe restauratierijtuig met de stoomtrein mee als Pannenkoekenrijtuig.
Wanneer de locomotief al stomend en fluitend in beweging komt, zijn onze koks al bezig in de keuken van het rijtuig. Even later genieten de deelnemers van overheerlijke pannenkoeken met diverse soorten beleg. Al stomend over een deel van de Koningslijn trekt het afwisselende landschap voorbij, terwijl in het historische rijtuig de verse pannenkoeken aan tafel geserveerd worden.
Voor de Pannenkoekenlunch is online reserveren is noodzakelijk. Dit kan op de website van de VSM: www.stoomtrein.org

Beleef het unieke stoomdepot
Terug in Beekbergen, staat de reizigers nog een verrassing te wachten: tijdens de depotstop hebben ze dé kans om de grote verzameling locomotieven in het stoomdepot, de werkplaats en de draaischijf van dichtbij te ontdekken. Een bijzondere belevenis is het water en kolen laden in de locomotief. Kortom, genoeg ingrediënten om in de meivakantie gezellig met de hele familie op stap te gaan met de VSM.

Alle rijdagen vertrekt om 10:45u de stoomtrein vanuit station Beekbergen richting Apeldoorn. Het vertrek in Apeldoorn is om 11:45u vanaf het VSM perron. De reis over de prachtige Veluwe voert naar Eerbeek. Voor de treinrit zijn de kaarten ter plaatse te koop aan het loket op station Beekbergen en bij de conducteurs in de trein.

12 mei: Moederdag
Tip: Verwen moeder eens met een Zondagse lunch in de stoomtrein. Reserveer snel voor deze populaire verrassing op Moederdag!

Stap in en reis mee!