Spetterende afsluiting project “Veilig helpen” in zwembad Rhienderoord

Leuvenheim
Spetterende afsluiting project “Veilig helpen” in zwembad Rhienderoord
Helaas gebeuren er in Nederland nog te veel ongelukken in en rondom het water. Hoe kun je jezelf en anderen dan helpen op een veilige manier?Dat leren de leerlingen van OBS De Rietgors in het kader van Jeeloproject “Veilig helpen”. Dankzij samenwerking met Sportkompas Brummen volgen ze namelijk ook veiligheidslessen in het water. Zo leren ze bijvoorbeeld de betekenis van verschillende borden, gaan ze survivalzwemmen en reddend zwemmen. Via deze lessen – die voor de leerlingen vooral erg leuk zijn – raken ze vertrouwd met verschillende gevaarlijke situaties in en om het water. Door die ervaring en kennis zijn ze bij echte situaties beter in staat om kalm te blijven en hulp te bieden.

Op vrijdag 28 juni is er een spetterende afsluiting van deze ‘natte gymlessen’ waarbij iedereen van harte welkom is. De afsluiting in zwembad Rhienderoord in Brummen begint om 12:30 uur.

Een week later, op vrijdag 4 juli, wordt de afsluiting van het gehele project op OBS de Rietgors in de vorm van een rampenoefening waarbij alle ouders als slachtoffer figureren opgeluisterd door de aanwezigheid van politie, brandweer & ambulance. Als ze tenminste op dat moment niet ergens anders nodig zijn om iemand te helpen!