Sportclub Brummen kampioen na winst op TKA

BRUMMEN – Door op eigen complex De Hazenberg met 5-0 te winnen van het Apeldoornse TKA is het eerste elftal van Sportclub Brummen kampioen geworden van de 4e klasse F. Dat gebeurde al vier wedstrijden voor het einde van de competitie. Dat geeft aan dat het elftal de titel met overmacht wist te veroveren. De geelblauwe formatie van trainer Mark Horsman mag nu volgend seizoen uitkomen in de 3e klasse.

Foto : Luuk te Kampe

Champagne
Bij het betreden van de arena werden de spelers verwelkomt met geel en blauwe rookpluimen. Veel supporters waren schminkt in geel en blauwe kleuren. De wedstrijd verliep voorspoedig en al spoedig bleek dat de Brummenaren na afloop feest konden vieren. Na het laatste fluitsignaal buitelden de spelers, technische staf en supporters enthousiast over elkaar heen, werd een fles champagne ontkurkt en de titel gevierd. Aanvoerder Aiko Hooyman mocht de kampioensschaal uit handen van erelid Luuk te Kampe in ontvangst nemen. Door een vertegenwoordiger van de voetbalbond werden medailles uitgereikt. Natuurlijk waren er ook kampioensbloemen. Tussentijds werd aan de ‘kampioenen’ een maaltijd geserveerd, aangeboden door Restaurant en Grand Café Chapoo uit Zutphen en Bas Jansen Groente en Fruit uit Brummen. De feestelijkheden werden nadien op het terras en in het clubhuis voortgezet. Zanger Gerard Palts en een DJ zorgden voor veel sfeer en plezier. Het kampioenschap werd door de groep en supporters ten volle gevierd.

Slechts één keer verloren
Sportclub Brummen is de zeer terechte kampioen, want het team stond een straatlengte (elf punten) voor op nr. 2 Groen Wit ’63. Loenermark en Beekbergen, de nummers drie en vier, volgen op resp. 15 en 16 punten. Er werd 63 keer gescoord en opmerkelijk is dat slechts 12 tegendoelpunten werden geïncasseerd. De formatie leed slechts één nederlaag, speelde vijfmaal gelijk en wist zeventien keer als winnaar het veld te verlaten.