St Red de Veluwe lanceert grote campagne tegen de laagvliegroutes

Stem Stil! op 20 maart
Stem tegen laagvliegen

EPE-Stichting Red de Veluwe lanceert de campagne “Stem Stil!” tegen laagvliegroutes. Doel is dat Veluwenaren bij de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart massaal stemmen op partijen die tegen de laagvliegroutes zijn. De campagne bestaat uit spotjes op landelijke en regionale radiozenders en diverse andere acties die moeten voorkomen dat de Veluwe vanaf 2020 wordt opgezadeld met enorm veel lawaai.Als het aan de regering ligt, razen straks de Boeings en Airbussen vanaf Lelystad Airport laagvliegend over de Veluwe. Inwoners en recreanten worden dan niet meer gewekt door kwetterende vogels maar door het lawaai van deze vliegtuigen. Voor de recreatiesector is dat funest. Ruim 1,7 miljoen Nederlanders gaan voor een vakantie naar de Veluwe. Er werken ruim 21.000 personen in de Veluwse recreatiebranche. De uitbreiding van Lelystad Airport levert slechts een fractie van dat aantal banen op.

Stichting Red de Veluwe maakt zich sterk voor de rust in deze regio en het behoud van een gezond en veilig leefklimaat. De politiek kan de plannen nog tegenhouden als maar de juiste partijen het voor het zeggen hebben. De verkiezingen voor de Provinciale Staten hebben namelijk effect op de samenstelling van de Eerste Kamer. Om die reden vindt Stichting Red de Veluwe dat bewoners “stil” moeten gaan stemmen op 20 maart. Een stem op de regeringspartijen betekent een stem voor opening van Lelystad Airport. Dat staat nou eenmaal in het regeerakkoord en daar kunnen de plaatselijke afdelingen van de coalitiepartijen helaas geen verandering in brengen hoezeer zij ook tegen de uitbreiding zijn en daar heldere standpunten over innemen.

Stichting Red de Veluwe roept op om partij te kiezen voor de Veluwe en te stemmen op de partijen die vinden dat Lelystad dicht moet blijven totdat het luchtruim is herzien en de laagvliegroutes van de baan zijn. Bezoek de website www.stemstil.nl om te kijken welke partijen het goed met de Veluwe voor hebben. Meer informatie op www.stichtingreddeveluwe.nl

Vliegen Veluwe Bord